Lietuvos šeimos yra kviečiamos dalyvauti konkurse „Darni šeima 2010“

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija paskelbė konkursą „Darni šeima 2010“. Konkurso tikslas – paskatinti šalies gyventojus kurti puoselėti darną bei santarvę savo šeimose. Šio projekto metu bus siekiama pagerbti darniausias šeimas, visuomenei parodyti gražiausius jų pavyzdžius.

Konkursas prasidėjo š.m. kovo 10 d., Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse, siekiant pabrėžti, jog šeima yra esminė vertybė valstybėje.

Šeimos kviečiamos pasirinkti vieną iš penkių nominacijų, į kurią norėtų pretenduoti. Reikia papasakoti apie savo šeimą iš pasirinktos nominacijos perspektyvos ir išsiųsti savo pasakojimą bei šeimos nuotrauką.

Visos nominacijos suformuluotos taip, kad į jas galėtų pretenduoti kuo platesnis ratas šeimų, nes kiekviena iš nominacijų atskleidžia visoms šeimoms bendrus ir svarbius dalykus. Konkurse kviečiamos dalyvauti įvairiausios šeimos: ką tik susikūrusios, jau dildelę šeimyninio gyvenimo patirtį turinčios, auginančios daug vaikų ar dar tik laukiančios atžalų, ar „gandrų“ nesulaukiančios šeimos.

Dalyvių registracija interneto svetainėje www.darni-seima.lt tęsis iki Motinos dienos (gegužės 2 d.), o baigiamasis renginys vyks Tarptautinės šeimos dienos išvakarėse, gegužės 14 d., LR Seime.

 

{parasas}