„Linkomanijos“ byloje sprendimo teks palaukti

Kauno miesto apylinkės teismas, turėjęs skelbti sprendimą „Linkomanijos“ byloje, jį nukėlė savaitei. Kaltinamojo Sergejaus Bernoto advokato Remigijaus Rinkevičiaus žiniomis, teismas dėl didelio darbo krūvio nesuspėjo parašyti sprendimo.

„Ši byla pirmoji tokia Lietuvoje, todėl pats nekantriai laukiu, koks bus sprendimas. Kitą savaitę taip pat negalėsiu jo išklausyti, tačiau ką nuspręs teismas, pasidomėsiu tuoj pat. Kiek žinau, šią savaitę teismas tiesiog nesuspėjo parašyti galutinio sprendimo“, – telefonu Alfa.lt sakė R. Rinkevičius.

Kaltinamasis Sergejus Bernotas ir jo advokatas tikisi, kad teismas bus palankus jiems, nes tokių nelegaliai programas parsisiuntusių vartotojų – per 100. R. Rinkevičiaus teigimu, pati byla sukurpta neteisėtais būdais. Pagal kompiuterio IP adresą rinkti vartotojų duomenys gali būti klaidingi, todėl tai nėra pagrįsti įrodymai teismui.

 

Taip pat advokatas abejoja, kad policijos gautas jo ginamojo atsakymas „galėjau siųstis“ pakankamas apkaltinti S. Bernotą. Anot advokato, kaunietis neparašė, kad tikrai siuntėsi „Windows“.

„Negaliu daug kalbėti, kol teismas nepaskelbė sprendimo, tačiau byla sulipdyta iš abejonių ir neteisėtai surinktų duomenų. Mano klientas pasiaiškinime policijoje aiškiai įrašė „galėjau siųstis duomenis“. Ar tai galima vadinti prisipažinimu? Juk taip pat galėjo ir nesisiųsti tų duomenų. Čia kaip Amerikoje sakoma „viskas, ką pasakysite, gali būti panaudota prieš jus“. Šioje byloje taip ir padaryta. Kažką kažkam pasakė, todėl tenka aiškintis teisme“, – aiškino advokatas R. Rinkevičius.

 

Advokato teigimu, bylos baigtis svarbi ne tik dėl išaiškinimo, kaltas jo klientas ar ne, bet ir dėl to, kad gali būti sukurtas precedentas ir tokių bylų į teismus keliaus kur kas daugiau.

 

www.technologijos.lt