Pavasariui – cukrinės mergaitės įvaizdis, minimalizmas ir militarizmas

Vis dažniau pasirodanti saulė leidžia suprasti, jog žiema po truputį traukiasi. Laukiant atgimstančio pavasario, nevertėtų pamiršti ir savęs. Atsinaujink! Nuo ko pradėti? Manau, kiekviena žinot atsakymą į šį klausimą – nauja apranga!

Cukrinė mergaitė

 

Atrodo, jog taip ilgai karaliavusi juoda spalva šį pavasarį pagaliau bus nustumta nuo sosto – jos vietą užims pastelinės. Cukrinės vatos rožinė, vaiski dangaus mėlyna, purpurinė alyvos ir vis dar karaliaujanti geltona, kuri netgi nublanksta iki šviesiai smėlinės – platus pasirinkimas toms, kurios seniai svajojo išlaisvinti romantiškąją savo pusę.

 

 

Naująjį sezoną dizaineriai savo kūriniams suteikia glamūrinio prieskonio – tai lengvai krentantis šifonas, ploni nėriniuoti ar klostuoti audiniai, mazgai, prašmatnus ir elegantiškas blizgesys. („Blumarine“, „Chanel“, Christopheris Kane’as, „Burberry“).

 

Colour – block, raštai ir tekstūra

Colour-block, arba skirtingų ir intensyvių spalvų sandūra, šį pavasario sezoną atsispindi ne tik drabužiuose, bet ir aksesuaruose („Balenciaga“). Taip pat nepamirškime ir tekstūrų. Nors gėlių motyvais dabinti audiniai dar vis išlieka madingi (Anna Sui, „Etro“), tačiau ant podiumų vis dažniau mirga ne vien nauji urban – etniniai motyvai („Versace“) ar visiška priešingybė – akį traukiantys skaitmeninės eros raštai (Alexanderis Mcqueenas, Mary Katrantzou, Griorgio Armani, „Gucci“), bet ir tikras audinių „chaosas“ (Dries Van Noten, DVF).

 

 

Minimalistinė balta

Pavasaris – nauja pradžia, švarus atverstas lapas. Būtent tai ir simbolizuoja naujojo sezono balta. Neapsigaukite manydamos, jog tai vyriškas, beformis minimalizmas. Tokie dizaineriai kaip Yvesas Saint Laurent, Calvinas Kleinas ar „Osman“ siūlo ypač moteriškumą pabrėžiančius, atvirus ir seksualius drabužius.

 

 

Militaristiniai motyvai

Militaristinio stiliaus laisvumas užvaldo mados pasaulį ir netgi mūsų gatves – vis daugiau merginų renkasi patogius kareiviškus aulinius, taip pamėgtus lietpalčius ar boyfried stiliaus švarkus, kurie šį sezoną dar vis išlieka būtinų drabužių sąraše. Armijos įtaka pasirodo ir spalvų gamoje – chaki ir purvina ruda puošia „Givenchy“, „Balmain“, Marcas Jacobsas ir „Celine“ kolekcijas.

 

 

Buduaras

„Dolce & Gabbana“ bei Jeanas Paulas Gaultier ant podiumų sugrąžino devyniasdešimtųjų „buduarų“ siluetą. Jų kolekcijose ypač išryškėjo apatinio trikotažo motyvas – atrodo, jog apatinis drabužis tapo išeiginiu. Nesupraskite neteisingai – tiesiog šį pavasarį gatvėse galime pamatyti daugiau permatomų, šilku puoštų rūbų, nėriniuotų pėdkelnių ar struktūrinių formų korsetų. Pastarųjų dizainerių pėdomis pasekė Karlas Lagerfeldas, Nina Ricci ir „Fendi“. Galime tik pridurti, jog ši tendencija – tikrai ne konservatyvių pažiūrų merginai.

 

 

Džinsinis diktatas

Nuo galvos iki kojų – tai naujas būdas nešioti džinsinį audinį. Trintas, plėšytas, įvairių mėlio atspalvių džinsas naudojamas kaip marškinių, siuvinėtų švarkelių, aptemptų, trumpų suknelių ar skinny kelnių pagrindas. (Ralphas Laurenas, Louis Vuitton, „Chloe“).

 

 

Būk aktyvi

Sportas – dar viena veikla, palikusi žymę dizainerių kolekcijose. Tai puikiai matyti konraversiškojo Alexanderio Wango kolekcijoje – prabangi amerikietiškojo futbolo interpretacija pakerėjo daugelį mados kritikų. Rinkitės laisvai krentančius drabužius, aukštą pečių liniją, trumpučius šortus ar net sporty stiliaus aukštakulnius, aksesuarus ar rankines. („Pucci“, Derekas Lamas, Elie Tahari).