Vasario 16–ąją būtina iškelti trispalvę

Telšių aps. VPK Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai primena, kad pagal Lietuvos Respublikos valstybės vėliavos ir kitų vėliavų kėlimo ir naudojimo įstatymą Lietuvos valstybės vėliava ant valstybės ir savivaldybės institucijų, įstaigų, kitų įstaigų, įmonių ir organizacijų, nesvarbu, kokia jų nuosavybės forma, pastatų, gyvenamųjų namų turi būti iškelta nuo 7 iki 22 val. valstybinių švenčių dienomis:
  

Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną;

Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną;

Liepos 6-ąją, Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną.

 

Be to, viešųjų renginių proga, fiziniai ir juridiniai asmenys gali savo nuožiūra naudoti (kelti, statyti) Lietuvos valstybės vėliavą ir (arba) vėliavėles, laikydamiesi Lietuvos Respublikos valstybinės vėliavos ir kitų vėliavų įstatyme nurodytų vėliavų naudojimo principų ir tik taip, kad nebūtų parodyta nepagarba šioms vėliavoms.

 

Policija primena, kad Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse, t.y.  188(1) straipsnyje, yra numatyta atsakomybė už Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimus: įspėjimas arba bauda įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo 10 iki 30 litų (pažeidus antrą kartą–nuo 30 iki 60 litų), o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo 30 iki 60 litų (pažeidus antrą kartą–nuo 60 iki 120 litų).

 

Na, o visos šalies tarnybiniai policijos automobiliai kasmet, vasario 16, kovo 11 ir liepos 6 dienomis, pasipuoš valstybinėmis vėliavėlėmis. Šia netradicine forma norima parodyti, kad pareigūnams svarbus valstybingumas ir nepriklausomybė.

Didžiuokimės savo šalimi, tautiškumu, suvokime tautos vienybės svarbą!

 

{parasas}