Keliauti po pasaulį nemokamai?

Turbūt daugelis iš mūsų, keliaudami apsistojo draugų ar giminaičių namuose,  ir tai  visiškai nieko nekainavo. Turėti draugų visame pasaulyje yra neįmanoma, tačiau rasti vietą, kur apsistoti nemokamai, tikrai įmanoma misija, rašoma tinklapyje retrincos.info.

Na, tai nėra visiškai taip jau už dyką, jei neapsistojote budistų vienuolyne, nes beveik visuomet mainais prašoma atlikti kokius nors nedidelius darbus namuose ar sode, įsipareigoti į savo namus priimti kitus keliautojus arba trumpam apsikeisti savo namais su atvykstančiais, kai tuo pat metu,  jūs galėsite svečiuotis jų namuose, kitoje šalyje.

Taigi, atsakymas į klausimą, kaip keliauti nemokamai,  galėtų būti šių organizacijų sąrašas. Išvardinsime pačias populiariausias.

Coachsurfing

Tai viena populiariausių pasaulyje internetinių svetainių, kuri padeda susisiekti keliautojams ir tiems, kurie nori juos priimti. 241 šalyje visame pasaulyje, suteikiama  galimybė, nemokamai apsistoti  ir tai nebūtinai turi būti prabangi lova, užtenka ir paprastos sofos, kuri leistų išsimiegoti.

Šeimininkai, pas kuriuos atvykstate, dažnai palydi ir aprodo savo miestą, žymias turistines vietas, o jų tikslas paprastas – kultūriniai mainai. Užsiregistruoti svetainėje nieko nekainuoja, tačiau rekomenduojama simboliškai paaukoti organizacijai, saugumo sumetimais, kad būtų patikrinta ar užregistruotas, nario namų adresas iš tiesų sutampa su banko kortelės adresu.

Keliautojų ir namų šeimininkų įvertinimai ir gauti balsai yra tam tikra nuoroda, naujai užsiregistravusiems vartotojams. Keliautojų įspūdžių ir patirties rodiklis tik teigiamas.

Hospitality Club

Tai pats didžiausias jau minėto tipo viešbučių tinklas pasaulyje. Tapti organizacijos nariu yra nemokama ir netgi nėra įsipareigojimo, vėliau į savo namus priimti kitus keliautojus. Šios organizacijos tikslas labai paprastas – padėti keliautojams apsižvalgyti mieste ir suteikti jiems stogą virš galvos. Tačiau šeimininkai visada gali atsisakyti bet kurio nepatikusio kandidato.

WWOOF

Tai tarptautinė ne pelno siekianti organizacija, vienijanti keletą asociacijų Europoje, Lotynų Amerikoje, JAV, Kanadoje, Indijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Australijoje. Neseniai prie organizacijos prisidėjo ir individualios  kaimo sodybos iš įvairių šalių. Organizacijos tikslas – susisiekti su kaimo sodybų šeimininkais ir savanoriais, dažniausiai iš ekologiškų sodybų, kurie suteiktų nakvynę, maistą ir žemės ūkio žinių už sodybose atliktą darbą.

Brianda, praleidusi keturis mėnesius Naujosios Zelandijos, šios organizacijos rekomenduotose sodybose sako, kad daugeliu atveju patirtis buvo teigiama, žmonės malonūs, taigi wwofing filosofija buvo įgyvendinta. Vis dėl to, labai lengva pakliūti į tokias vietas, kur šeimininkai tik ieško nemokamos darbo jėgos arba tai nėra ekologiškos sodybos arba dar blogiau…šeimininkai iš vis neturi sodo.

Wwoof organizacija turėtų labiau kontroliuoti šio tipo savanoriavimo programas, pavyzdžiui, nei vienoje sodyboje, nebuvo prašoma narystės pažymėjimo.

Helpx

Ši organizacija suteikia galimybę nemokamai apsistoti mainais už dvi valandas darbo, o taip pat maistą, kalbos pamokas – už keturias valandas darbo. Dirbti galima sodybose, fermose, namuose, viešbučiuose, laivuose…

Norint gauti šios organizacijos darbo pasiūlymus reikia kas du metus mokėti narystės mokestį, kuris yra 20 dolerių.

Su šia organizacija galima apsistoti Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Kanadoje ir Europoje, įskaitant Angliją, Škotiją, Velsą, Airiją, Prancūziją, Vokietiją, Portugaliją, Italiją, Graikiją, Suomiją, Bulgariją ir daugelį kitų Europos šalių.

Labai panašus yra Gazette Caretaker’s naujienų laikraščio tikslas, kuriame užsiregistravęs ir sumokėjęs 50 dolerių, gauni galimybę nemokamam apgyvendinimui, mainais už durininko, apsaugininko, slaugytojo ir kt. darbą JAV, Meksikoje, Australijoje ir kitose valstybėse.

Travelers to travelers

Organizacija specialiai sukurta, keliaujantiems su kuprine. Narystė nieko nekainuoja, o mainais galima gauti maistą, apgyvendinimą, transportą ir pagalbą kelionėse. Šiuo metu galima rasti iki 5000 pasiūlymų iš viso pasaulio šalių.

Housecarers

Užsiregistravus, suteikiamas nemokamas apgyvendinimas, tereikia rūpintis namais ir gyvūnais. Įmanomas tik JAV. Norint gauti pasiūlymus reikia užsiregistruoti svetainėje sumokėjus 50 dolerių metinį mokestį ir užpildyti kandidato paraišką.

BedLodged

Nemokama lova, nemokamai užsiregistravus svetainėje ir jokio narystės mokesčio. Tereikia suderinti su šeimininku atvykimo dienas ir ar šis turi laisvą kambarį. Nors nereikalaujama tačiau patariama tapti ir priimančiuoju šeimininku. Šioje svetainėje nakvynę galima rasti net 151 šalyje.

GlobalFreeloaders

Tai kita įdomi nemokamo apgyvendinimo tarptautinė organizacija. Užsiregistruoti nieko nekainuoja, tačiau turi įsipareigoti priimti tiek keliautojų, kiek kartų apsistojai kitų namuose. Savo kelionių organizavimui, visi nariai turi kalendorių, kuriame pažymi, kada gali priimti keleivius, nebūtinai tuos pačius, kurie jį priėmė, tačiau būtinai tuo pačiu metu. Jeigu kažkas pageidauja aplankyti Taitį, užrašo šalies pavadinimą ieškojimo bazėje ir pasižiūri datas ir narius, kurie yra pasirengę jį priimti. Šią paprastą sistemą sukūrė australas Adams Staines, kuris ir įkūrė  organizaciją.

Stay4Free

Puslapis skirtas trumpam pasikeisti butu ar namu ir taip nemokamai apgyvendinti keliautojus iš viso pasaulio. Dabar svetainėje siūloma net 10000 keitimosi būstais galimybių.

Panašių svetainių sąrašas galėtų būti dar ilgesnis jei įterptume puslapius, skirtus keitimuisi namais atostogų metu, tačiau ne visi turi atskirus namus, kuriais galėtų keistis, tačiau bet kokiu atveju išvardinsime pačias populiariausias tokio tipo svetaines, kurios egzistuoja jau pusę amžiaus ir turi apie 15000 narių iš viso pasaulio: Intervac, LivingaWay, IntercambioCasas, Homelink, ThreePommes, HomeForExchange, Itamos, ExchangeZones…ir kt.

 

{balsas2}