"Ventos" pagrindinėje mokykloje – Atvirų durų diena (Foto)

Pirmadienį Vyturio pradinės mokyklos ketvirtokai su savo mokytojomis dieną praleido „Ventos“ pagrindinėje mokykloje. Mokinukai mokėsi įvairiausių dalykų.
Svečiams rytas prasidėjo Muzikiniu rytmečiu. Mokytojos Audronės Meškienės vadovaujami „Ventos“ pagrindinės mokyklos ketvirtokai vedė muzikos pamokėlę bendraamžiams.

Žaisminga 4a pasveikino svečius firmine „Vaiduoklių“ dainele. Po to visi mokėsi bendros dainos, kuria ir užbaigė pamoką. Mūsiškiai visus apdovanojo šypsenėle ant delniukų, kad „vyturiukai“ visą dieną jaustųsi kitoje mokykloje jaukiai ir saugiai.

 

Per antrąją pamoką mokinukai pasiskirstė į skirtingas klases: vieni lygino per mikroskopą savo plauko storį (biologijos mokytoja Virginija); kiti bandė sujungti elektros grandinę (Fizikos mokytoja Zita); treti tyrė tirpalų sudėtį ir stebėjo bandymus (chemijos mokytoja Dovilė); ketvirti atliko pirmąsias užduotis informatikos pamokoje (mokytojos Vaiva ir Ramutė). Kai kurie pabandė savo rankomis pašlifuoti medieną, pamatė, ką galima pasigaminti iš medžiagų skiaučių  technologijų pamokoje (mokytojai Benas ir Svajonė).

 

Visi turėjo galimybę pirmą kartą susipažinti su naujais dalykais, kurių mokysis tik vyresnėse klasėse.

Po pietų „vyturiukai“ nuskubėjo į kūno kultūros pamoką. Jiems mokytoja Rasa pravedė „linksmąją“ mankštelę; mokytojai Raimondas, Anatolijus, Ingrida išaiškino greičiausių bėgikų porelę; po 3 min. mėtymo į krepšį buvo nustatyta taikliausia komanda ir, galų gale, po dėjimo į krepšį rungties apdovanoti „Oro Karalienė“ ir „Oro Karalius“.

 

Tikėkimės, kad mokiniai iš Vyturio mokyklos patirtais įspūdžiais pasidalins ne tik su  bendraamžiais, bet ir su savo šeima.

Taip pat tikėkimės, kad netradiciška ir originali pažintis paskatins tolesnį mokyklų bendradarbiavimą ir veiklų sklaidą.

{morfeo 70}

Informaciją pateikė „Ventos” pagrindinės mokyklos pav. ugdymui Lina Pocevičienė.