Gyvo garso klasikinės muzikos koncertas „Muzikai širdimi tarnauju…“ – Mažeikiuose

 

 

Paramos fondas „Auksinis strazdas“, pristato jubiliejinį gyvo garso klasikinės muzikos koncertą  „Muzikai širdimi tarnauju…“ To dar nebuvo – 80 atlikėjų scenoje dainuos gyvai –  2009 m. gegužės 14 d.19 val. Mažeikių raj. kultūros centre.


Paramos fondas „Auksinis strazdas“, padedantis jauniems menininkams atskleisti savo talentą, kartu su  žymiausiais Lietuvos klasikinės muzikos atlikėjais, ištikimai tarnaujančiais muzikos mūzai Euterpei, dalinsis savo patirtimi su jaunaisiais Mažeikių m. Muzikos ir Choreografijos mokyklų moksleiviais, planuojančiais savo gyvenimą paskirti muzikos tarnystei.

Gegužės 11d. 14 val. Mažeikių m. Muzikos mokykloje seminarus-„masterclass“ ves žymiausias operinio dainavimo pedagogas, maestro Virgilijus Noreika ir jo mokinė, kylanti operos primadona mecosopranas Jovita Vaškevičiūtė.

Gegužės 11d. 14 val. Mažeikių m. Choreografijos mokykloje šokių seminarą būsimiems šokėjams  ves Lietuvos operos ir baleto teatro primadona, balerina Loreta Bartusevičiūtė-Noreikienė.

Visi koncerte „Muzikai širdimi tarnauju…“ 2009 m. gegužės 14 d.19 val. Mažeikių raj. kultūros centre dalyvaujantys atlikėjai šiais metais švenčia savo kūrybos jubiliejus – 15 metų šiai muzikos mūzai tarnaujantys ir skleidžiantys jos dievišką energiją – Rasa Juzukonytė, Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro primadona, sopranas, žinoma kaip viena iš garsiojo sopranų trio „Trys panteros“, ir Estijos Nacionalinės operos tenoras Vaidas Vyšniauskas, mums gerai pažįstamas  muzikinio TV projekto “Triumfo arka“. Nors jauna, ir dar tik kylanti Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro solistė mecosopranas Jovita Vaškevičiūtė , tačiau jau įrodė savo atsidavimą muzikai.

Koncerte „Muzikai širdimi tarnauju…“ taip pat dainuos ir muzikuos žymiasi Lietuvos atlikėjai: maestro tenoras Virgilijus Noreika jau 45 metus neapleidžia tarnystės mūzai,  paruošęs ne vieną žymų Lietuvos ir pasaulinio garso operos atlikėją. 40 metų Lietuvos ir pasaulio publiką savo tarnyste muzikai džiugina Kauno valstybinis choras vadovaujamas Petro Bingelio. 55 metai praėjo nuo maestro dirigento Vytauto Viržonio debiuto  Lietuvos Nacionaliniame operos ir baleto tearo scenoje.

Koncerto vedantysis – šmaikštaus žodžio meistras – Vytenis Pauliukaitis, šiais metais švenčiantis  savo garbų 60 metų jubiliejų.

Jubiliejinį koncetrą savo sveikinimu pradės geriausi Mažeikių m. Muzikos mokyklos mokiniai, choras „Draugystė“ ir šokių kolektyvas „ Kauškutis“.

Maloniai kviečiame pasiklausyti dieviškosios muzikos. Bilietus galite įsigyti Mažeikių rajono Savivaldybės kultūros centras  Naftininkų g. 11, Mažeikiai. (Tel. 8-443-65300, 8-615-18118, 8-616-27 940)