Lietuva atsisakė dalyvauti "Eurovizijos" dainų konkurse

Valstietis.lt

 Lietuva atsisakė dalyvauti „Eurovizijos” dainų konkurse, tačiau dar yra laiko rasti rėmėjų ir jame sudalyvauti, teigia Lietuvos televizijos direktorius Rimvydas Paleckis.

„Vakar buvo paskutinė diena, kai reikėjo priimti sprendimą dėl dalyvavimo, nes pasitraukus vėliau grėstų sankcijos”, – antradienį BNS sakė R.Paleckis. Tačiau priimtas sprendimas, R.Paleckio teigimu, nereiškia, kad Lietuva tikrai nedalyvaus „Eurovizijoje”.

 

„Pati „Eurovizija” suinteresuota, kad šalys dalyvautų. Aš manau, kad net ir formaliai atsisakę, mes dar turim galimybių dalyvauti. Dabar visos pastangos nukreiptos į rėmėjų paiešką”, – sakė R.Paleckis. Pasak jo, Lietuva suinteresuota vardo garsinimu pasaulyje, o „Eurovizijos” konkursas – viena geriausių tribūnų pasirodyti didžiulei auditorijai.

 

Lietuvos televizijos vadovas taip pat neatmeta galimybės, jog Lietuva konkurse galėtų dalyvauti šalies Nepriklausomybės atkūrimo 20 metų proga.

 

„Kitąmet Lietuva švęs Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmetį, ir valstybinės institucijos jam ruošiasi, netgi turi šiek tiek tam lėšų. Mums padėti galėtų ne komerciniai rėmėjai, bet, pavyzdžiui, Turizmo departamentas, Užsienio reikalų ministerija, Vyriausybės kanceliarija, kuri organizuoja Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio minėjimą”, – teigė R.Paleckis.

 

Pasiruošimas konkursui, dalyvavimas ir transliacijos Lietuvai atsieitų apie 300 tūkst. litų. R.Paleckio teigimu, atranką į „Euroviziją” reikėtų skelbti vėliausiai sausio mėnesį. 2010 metais „Eurovizija” vyks Norvegijos sostinėje Osle.