Egzotiškų gyvūnų pamoka – paroda keliaudama po Vakarų Lietuvos mokyklas aplankys ir Mažeikiškius

Vykdydama savo veiklą – tiekdama ir skirstydama elektros energiją – akcinė bendrovė „VST“ didelį dėmesį skiria informavimui apie galimus elektros pavojus. Jau trečius metus iš eilės vykdo akciją vaikams „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“, kurios metu organizuoja pamokas pradinukams, moko juos saugiai elgtis su elektra.

 
Vasario – kovo mėnesiais vyko mokyklų registracija. Dalyvauti akcijoje suskubo  per 100 mokyklų iš įvairių Vakarų Lietuvos kampelių. Registruotis buvo galima apsilankius www.vst.lt/forumas ir atsakius į klausimą, kodėl pamoka – paroda „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ turi aplankyti konkrečią mokyklą. Pagal pateiktą mokyklų motyvaciją, akcijos komanda atrinko 60 mokyklų, į kurias atvyks šiais metais. Balandžio mėnesį planuojama aplankyti apie 30 mokyklų, spalį – dar 30.
 
„Šią akciją organizuojame jau trečius metus ir sulaukiame didelio mokyklų susidomėjimo. Rengdami šią akciją siekiame vaikus išmokyti tinkamai elgtis su elektra bei į šį procesą įtraukti pedagogus bei vaikų tėvelius“, – teigia šio projekto iniciatorė Rasa Kruopaitė-Lalienė, akcinės bendrovės „VST“ Marketingo ir viešųjų ryšių departamento vadovė.
 
Akcijos  „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ komanda lanko Vakarų Lietuvos mokyklas, kur pradinių klasių mokinukams rengia pamoką – parodą, jos metu išradingai, suprantamai ir kūrybiškai pateikia faktų bei palyginimų apie galimus elektros ir gyvūnų pavojus. Pernai apie elektros teikiamą naudą, galimus pavojus bei būdus jų išvengti sužinojo apie 10 tūkstančių Vakarų Lietuvos pradinukų.
 
Akcinė bendrovė „VST“ inicijuoja ir įgyvendina įvairius socialinės atsakomybės projektus – moko su elektra susidraugauti mažuosius, skiria paramą vaikų ligoninėms, mokykloms, rūpinasi gyvenančiųjų globos namuose gerove. Šių metų bendrovės parama skirta švietimo, kultūros ir mokslo projektams, pažeidžiamiausiems visuomenės nariams.
 
Nacionalinės elektros energetikos bendrovės „LEO LT“ antrinė įmonė „VST“ tiekia ir skirsto elektros energiją Vakarų Lietuvos teritorijoje. Bendrovė  aptarnauja beveik 700 tūkstančių klientų. „LEO LT“ valdo 98,2 proc. „VST“ akcijų.

 

 

www.vst.lt ir www.infomazeikiai.lt informacija.