Valinskas bandys gauti vardinį FIBA kvietimą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei

 Seimo narys Arūnas Valinskas inicijuoja parlamento narių kreipimąsi į Tarptautinės krepšinio federacijos FIBA vadovybę, ragindamas suteikti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei vardinį kvietimą į Pasaulio vyrų krepšinio čempionatą Turkijoje 2010 metais. Seimo narių parašai pradėti rinkti jau šiandien.

 

„Tikriausiai nėra nė vieno žmogaus, abejojančio didžiuliu mūsų šalies krepšininkų indėliu į pasaulio krepšinio istoriją. Ši sporto šaka Lietuvoje skaičiuoja šimtus tūkstančių ištikimų gerbėjų, tūkstančiai jų lydi rinktinę į varžybas net tolimiausiuose pasaulio kraštuose”, – rašoma kreipimesi.

 

Dokumente taip pat prašome įvertinti Lietuvos pastangas ir didžiules investicijas, atsakingai ruošiantis 2011-ųjų Europos krepšinio čempionatui Lietuvoje.

„Krepšinis Lietuvoje – valstybinės svarbos reiškinys, visuomenę buriantis judėjimas, todėl kviečiame Jus atsižvelgti į mūsų ir visų Lietuvos krepšinio sirgalių iniciatyvą ir suteikti Lietuvos vyrų rinktinei galimybę atstovauti savo šaliai didžiausiame pasaulyje krepšinio forume”, – teigiama A. Valinsko inicijuojamame rašte.

 

www.infomazeikiai.lt