Vikingų horoskopas

01.21 – 02.19 Dievo Lokos mėnuo. Tai likimo dievas. Jo vardas verčiasi tiesiog – „oras“. Loka turi keletą veidų ir nuolat mainosi, todėl niekas tiksliai nežino, kaip jis atrodo. Loka gali pasiųsti savo globojamiems žmonėms daugybę išbandymų, o gali padėti sukurti kažką didingo, dovanoti fortūną.

Tai pats dievo „pirštas“. Jo simboliai – ugnis ir žaibas. Todėl kuo daugiau ugnies (tarkim, deginamų žvakių) bus Jūsų būste, tuo labiau šis dievas jausis pamalonintas ir siųs Jums sėkmę.

 

02.20 – 03.20 Dievo Vali mėnuo. Vali – augalų dievas. Tuos, kuriuos myli, jis apdovanoja stipria intuicija, aiškiaregyste. Vali simbolis – uosis. Jei norite įgyti savybių, būdingų šiam dievui, nešiokitės su savimi iš šio medžio išdrožinėtą medalioną.

 

03.21 – 04.20 Dievo Odino mėnuo. Odinas – tai vyriausias iš dievų. Jis apdovanotas išmintimi, galia. Odino tarnai – du juodi varnai, kurie skraido po pasaulį ir atneša jam žinių iš visų vietovių. Todėl, gimusių nuo 03-21 iki 04-20, magiška spalva yra juoda. Nešiojant juodos spalvos rūbus ar papuošalus, užsitarnaujamas dievo Odino palankumas.

 

04.21 – 05.20 Dievo Toro mėnuo. Tai griaustinio, audrų, bet tuo pačiu ir vaisingumo dievas. Toras aktyviai kaunasi su blogiu. Vaizduojamas kaip riteris su akmeniniu kūju. Kūjis simbolizuoja darbą, aktyvią veiklą. Tai žemdirbių mėnuo. Kad lydėtų Toro globa, gimusieji šiuo periodu turi pasižymėti darbštumu, triūsu.

 

05.21 – 06.21 Dievo Tiro mėnuo. Tiras kovoja prieš neteisybę, melą. Jis griežtas, tačiau teisingas. Tiro simbolis – kardas. Šiuo metu gimusiems kardas yra talismanas. Galite jį turėti namuose arba įsigyti suvenyrinį kardą.

 

06.22 – 07.22 Dievo Baldro mėnuo. Tai dievo Odino sūnus – meilės ir gėrio dievas. Pasak legendos, Baldras žuvo nuo strėlės, paleistos iš aklojo Chedo rankos. Po Baldro mirties, pasaulį ištiko chaosas, jis suiro, buvo sunaikinti ir kiti dievai. Tačiau vėliau, atsinaujinę, jie visi atgimė. Dievo Baldro simbolis – amalo šakelė (amalas – vaistinis krūmas, lotyniškas pavadinimas – viscum album). Tikima, kad įsimylėjėliai, pasibučiavę po amalo šakomis, bus laimingi visą gyvenimą. Gimusieji nuo 06 22 iki 07 22 kaip sėkmės ženklą gali nešiotis su savimi mažytę amalo šakelę.

 

07.23 – 08.23 Dievo Bragos mėnuo. Tai meno, o ypač poezijos dievas. Vikingai tikėjo, jog eilės yra magija, o gebėjimas eiliuoti – padaro poetus savitais magais. Brago simbolis – arfa. Kuo daugiau Jūsų gyvenime muzikos, poezijos, tuo didesnę turite Brago malonę.

 

08.24 – 09.22 Dievo Vidaro mėnuo. Vidaras – miškų valdovas. Jis atsakingas už tai, kad pasiklydę miškuose rastų kelią. Taip pat jis gali padėti įgyti žinių apie žoleles, vaistinius augalus bei apdovanoja žmones neįprastais gebėjimais. Talismanas, gimusiems nuo 08 24 iki 09 22, yra sudžiovinti mažosios žiemės (vaistinis augalas, lotyniškas pavadinimas – vinca minor) lapeliai.

 

09.23 – 10.23 Dievo Chodero mėnuo. Choderas – rūstusis šalčių ir šalnų dievas. Jis paskendęs savo mintyse apie amžinybę bei Absoliutą, todėl ypatingų malonių nedovanoja. Šio mėnesio simbolis – durklas, lekiantis tiesiai į tikslą ir dėl jokių priežasčių nenukrypstantis nuo kelio. O gimusiųjų šiuo periodu talismanas yra balta spalva, šiuo atveju, simbolizuojanti sniegą, bekraščius, jo baltumu padengtus laukus, užšąlusio vandens paviršių.

 

10.24 – 11.22 Dievo Chermedo mėnuo. Chermedas – dešinioji Odino ranka, pats paslaptingiausias iš visų dievų. Jis bendrauja su mūšio metu žuvusiųjų dvasiomis. Taip pat – valdo slaptas žinias, turi nepaprastą įžvalgą. Chermedo simbolis – ratas, žiedas, vainikas. Ši simbolika yra laiminga gimusiems nuo 10 24 iki 11 22.

 

11.23 – 12.21 Dievo Chenero mėnuo. Cheneras, pagal vikingų mitologiją, padėjo kurti Odinui pirmąjį žmogų. Cheneras – aukštas ir gražus, taurus ir kilnus dievas. Jo simbolis – topazas, akmuo, apsaugantis nuo pykčių, suteikiantis sėkmę. Šį mėnesį gimusiems rekomenduojama turėti topazą arba papuošalą iš šio akmens.

 

12.22 – 01.20 Dievo Nerdo mėnuo. Nerdas – jūrų dievas, vaizduojamas senyvo amžiaus, su ilga barzda. Tai tvarkos, disciplinos, paklusnumo mėgėjas. Vis dėl to, jis yra geros širdies ir laimina tuos žmones, kurie turi savo tvirtą poziciją gyvenimo kelyje, gerbia tradicijas, šeimą, protėvius. Gimusiųjų šiuo periodu talismanai turi priminti praeitį (pavyzdžiui, senos fotografijos).

 

Šaltinis: horoskopai.lt

 

{parasas}