„Grybukai“

Jums reikės:

9 kiaušinių,

8 sūdytų grybų kepurėlių,

stiklinės šviežių ar džiovintų grybų,

stiklinės majonezo,

šaukšto sviesto,

svogūnų laiškų arba krapų,

maltų pipirų,

druskos.

Gaminimas

8 kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite, nupjaukite viršūnėles ir išimkite trynius.

 

Vienodo dydžio grybų kepurėles nuplaukite, jei labai sūrios, pamirkykite. Virtus grybus ir kiaušinių viršūnėles sumalkite, į malinį įdėkite kiaušinių trynius, įmuškite žalią kiaušinį. Viską sumaišykite ir troškinkite svieste su pipirais ir druska.

 

Į kiaušinių baltymus pridėkite paruošto įdaro ir užvožkite grybo kepurėle. Išsuktą majonezą supilkite į lėkštę, pabarstykite smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais arba krapais ir gražiai sustatykite kiaušinių „grybukus“.

 

Skanaus!

 

{parasas}