„Grybukai“
Jums reikės:
9 kiaušinių,
8 sūdytų grybų kepurėlių,
stiklinės šviežių ar džiovintų grybų,
stiklinės majonezo,
šaukšto sviesto,
svogūnų laiškų arba krapų,
maltų pipirų,
druskos.
Gaminimas
8 kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite, nupjaukite viršūnėles ir išimkite trynius.
Vienodo dydžio grybų kepurėles nuplaukite, jei labai sūrios, pamirkykite. Virtus grybus ir kiaušinių viršūnėles sumalkite, į malinį įdėkite kiaušinių trynius, įmuškite žalią kiaušinį. Viską sumaišykite ir troškinkite svieste su pipirais ir druska.
Į kiaušinių baltymus pridėkite paruošto įdaro ir užvožkite grybo kepurėle. Išsuktą majonezą supilkite į lėkštę, pabarstykite smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais arba krapais ir gražiai sustatykite kiaušinių „grybukus“.
Skanaus!
{parasas}