Mitai apie energijos taupymą

Girdime daug patarimų, kaip taupyti energiją. Tačiau ne visada viskas, ką girdime, yra tiesa. Kurie patarimai yra teisingi, o kurie ne, sužinosite perskaitę mitus apie energijos taupymą.

Ventiliacijos angų uždarymas. Daug kam atrodo, kad uždarius ventiliacijos angas negyvenamuose kambariuose sutaupoma energijos, tačiau taip iš tiesų nėra. Ribojant oro vėdinimą, sistema automatiškai nukreipiama į kitas namo vietas arba į vamzdines sistemas, per kurias sistema sunkiau dirba ir sunaudoja daugiau energijos, kad vėdintų kitus kambarius ar patalpas.

 

Saulės kolektoriai taupo energiją. Dauguma saulės kolektorių sistemų yra su grotelėmis, kurios pritaisytos ant namo stogo gamina energiją. Visgi, sistemos įrengimas yra nepigus, o ir veikimas sunaudoja nemažai energijos. Kartais galite nustebti sužinoję, kad jūsų kaimynas už elektrą moka mažiau nei jūs.

 

Naujos statybos namai – produktyvesni. Faktas, kad namas yra naujas, nebūtinai reiškia, kad jis pastatytas produktyviai ir, kad taupytų energiją. Tai priklauso ne nuo namo amžiaus, o nuo suprojektavimo, dizaino ir statybinių medžiagų.

 

Nauji langai – žymiai mažiau sueikvojamos energijos. Energijos suvartojimas priklauso nuo langų skaičiaus ir dydžio, jų išsikišimo lygio ir netgi klimatinių sąlygų. Pasikeisdami langus naujais energijos lygį sumažinsite labai nežymiai, tuo tarpu yra kitų daug efektyvesnių būdų energijai taupyti.

 

Aukštesnė termostato temperatūra greičiau sušildys namus. Aukščiausios temperatūros nustatymas namų apšiltinimui neturi įtakos laikotarpiui, per kurį jis bus apšildomas lyginant ir su žemesne temperatūra. Aukščiausia temperatūra ne tik gali prailginti šildymo sistemos atlikimo laiką, bet ir išeikvoti daugiau energijos.

 

Elektrinis šildytuvas taupo pinigus. Sakoma, kad elektra kainuoja kur kas daugiau nei gamtinės dujos, tačiau įjungus vos du elektrinius šildytuvus jums tai kainuos tiek pat, kiek visų namų apšildymas gamtinių dujų sistema.

 

Laikinai palikti įjungtą šviesą geriau nei kaskart išjunginėti ir įjunginėti. Kai kurie žmonės tiki, kad kelioms minutėms (kol jie tarkim grįš iš tualeto) palikti degančią šviesą yra taupiau nei ją išjungti ir po to vėl įjungti. Nėra jokio papildomo energijos eikvojimo įjungiant ar išjungiant elektros lemputę. Taigi, siūlome išeinant iš kambario net ir keletui minučių spustelėti jungiklį.

 

{balsas2}