Amerikiečiai paskelbė saugiausius automobilius

Technologijos.lt

 Amerikoje buvo išrinkti 27 saugiausi 2010-ųjų metų automobiliai. Geriausiais buvo išrinkti šeši “Ford” ir “Volvo” markių modeliai, penki – “Volkswagen” ir “Audi”, dar penki – “Subaru”, keturi modeliai – “Chrysler” ir po du – “Honda” ir GM. Apie tai rašo autobild.lt su nuoroda į tyrimus atlikusio instituto ataskaitą.

 

Kad būtų sudarytas saugiausių automobilių reitingas, specialistai surengė seriją avarinių testų, kurių tarpe buvo automobilių susidūrimas priekiais važiuojant 64 km/h greičiu, šoninis susidūrimas važiuojant 50 km/h, smūgis iš galo ir automobilių stogų tvirtumo išbandymas.

 

Didžiųjų sedanų klasėje pačiais saugiausiais buvo pripažinti Buick LaCrosse, Ford Taurus, Lincoln MKS ir Volvo S80.


Vidutinio dydžio automobilių klasėje
apdovanojimus pelnė Audi A3, Chevrolet Malibu, keturių durų modifikacijos modelis Chrysler Sebring, Dodge Avenger, Mercedes-Benz C-Class, Subaru Legacy, Subaru Outback, sedanas Volkswagen Jetta, sedanas Volkswagen Passat ir Volvo C30.

 

Mažųjų automobilių klasėje ekspertai nugalėtojais išrinko Honda Civic, Kia Soul, Nissan Cube, Subaru Impreza ir Volkswagen Golf.

Tarp visureigių saugiausiais išrinkti Dodge Journey, Subaru Tribeca, Volvo XC60 ir XC90.

Nedidelių visureigių klasėje laimėjo Honda Element, Jeep Patriot, Subaru Forester ir Volkswagen Tiguan.

 

Kaip pažymi ekspertai, daugelis modelių nepateko į pačių saugiausių sąrašą dėl to, kad buvo sugriežtinta avarijos testų metodika. Šiuose testuose svarbų vaidmenį vaidino stogo tvirtumas susidūrimo atveju. Kadangi gamintojai šiam elementui skirs daugiau dėmesio, į kitų metų saugumo testą turėtų buti atrinka daugiau mašinų.

 

www.technologijos.lt