Aptarta kelių priežiūra žiemą

 Spalio 28 d., trečiadienį, Mažeikių rajono savivaldybės administracijos specialistai, seniūnai, policijos komisariato, UAB „Mažeikių autobusų parkas“ ir žiniasklaidos atstovai susitiko su VĮ „Telšių regiono keliai“ Mažeikių kelių tarnybos vadovais ir specialistais. Susitikime aptarta rajono kelių būklė, kalbėta, kaip ruošiamasi kelius prižiūrėti žiemą.

 

Kelininkai patikino, kad dėl sumažėjusio finansavimo kelių priežiūra ateinančią žiemą nebus geresnė nei praėjusiąją.

Specialistai primena, kad krašto keliai prižiūrimi pagal krašto kelių antrąjį priežiūros lygį. Kelių priežiūros tarnybos šiuose keliuose budi, valo sniegą bei barsto slidumą mažinančias medžiagas nuo 6.00 iki 19.00 val. Šie keliai turi būti pabarstyti ir nuvalyti praėjus ne daugiau kaip 4 val. nustojus snigti. Esant slidžiai kelio dangai pirmą kartą šiuos kelius būtina pabarstyti iki 8.00 val. Eismas esant ypač sudėtingoms meteorologinėms sąlygoms, gali nutrūkti ne ilgiau kaip 8 val. Nuo 19.00 iki 6.00 val. krašto keliai nevalomi ir nebarstomi.

 

Kalbėdami apie rajoninių kelių priežiūrą, kelininkai akcentavo, kad kelių priežiūros tarnybos čia dirba nuo 9.00 iki 18.00 val. Valoma tik baigus tvarkyti magistralinius ir krašto kelius. Barstoma tik intensyvaus eismo rajoninių kelių pavojinguose ruožuose (stačiose įkalnėse, staigiuose posūkiuose) ir tik po stiprių lijundrų arba plikšalų. Eismas, esant ypač sudėtingoms meteorologinėms sąlygoms, gali nutrūkti ne ilgiau kaip 48 val.

 

Ypač sudėtingos oro sąlygos yra tada, kai sninga ir/arba pusto ilgiau kaip šešias valandas; ilgiau kaip 24 val. su pertraukomis sninga ir/arba pusto; įšalęs kelias po lietaus apledėja, esti lijundra; per parą kelias apledėja daugiau kaip du kartus, oro temperatūra dieną nepakyla aukščiau kaip -8° C.

 

Kelių tarnybos vadovai ir specialistai susitikime taip pat kalbėjo apie eismo saugumą gerinančias priemones, nelaimių kelyje priežastis, atsakė į susirinkusiųjų klausimus bei informavo, kad gyventojai, norintys gauti informacijos apie kelių išvažiuojamumą arba žiemą automobiliui įklimpus kelyje, bet kuriuo paros metu gali skambinti Telšių regiono kelių žiemos tarnybai tel.: 8 687 13857.

 

www.infomazeikiai.lt