Policija ruošiasi Vėlinių savaitgaliui

 Artėja Vėlinių savaitgalis, todėl spalio 30 – lapkričio 2 dienomis pareigūnai organizuos sustiprintą patruliavimą prie kapinių, reguliuos eismą prie įvažiavimų (išvažiavimų) į jas. Sustiprintas patruliavimas bus vykdomas ir judriose rajono sankryžose, ypač daug dėmesio bus skiriama pėstiesiems. Vėlinių dienomis gyventojai aktyviai lankosi kapinėse, todėl padidėja transporto priemonių srautai ir eismas tampa intensyvesnis.

 

Policijos pareigūnai primena transporto priemonių vairuotojams, kad vykdami lankyti artimųjų kapų, neskubėtų, ir į tolimesnę kelionę išvyktų iš anksto. Svarbiausia, vairuotojams važiuoti neviršijant leistino greičio, praleisti pėsčiuosius, vykdyti kelio ženklų reikalavimus, policijos pareigūnų nurodymus. Taip pat reikia atsiminti, kad išlipus iš automobilio tamsiu paros metu, privalu apsirengti šviesą atspindinčią liemenę, o einant keliu – prisisegti atšvaitą ar pasišviesti žibintuvėliu.

 

Be to, siekiant išvengti netikėtumų kelyje, siūloma iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonės technine būkle (rekomenduojama pasikeiti padangas, pasitikrinti, ar veikia žibintų šviesos, stiklo valytuvai, yra stiklų ploviklio ir kt.).

 

Taip pat  pareigūnai pagal galimybes teiks visokeriopą pagalbą eismo dalyviams, informuos apie eismo sąlygų ypatumus, apie pablogėjusias eismo sąlygas (pavyzdžiui, eismo įvykis, apylankos ženklų įrengimas, plikledis ir pan.).

www.infomazeikiai.lt