Nauja elektroninė šiukšlė: jūsų bankas bankrutavo, atsisiųskite šį trojaną

ITŽINIOS.LT

 Elektroninė šiukšlė, įspėjanti, kad jūsų bankas bankrutavo, ragina atsistoti ant nuorodos, kuri praneš, ar jūsų sąskaitos buvo apdraustos. Tačiau iš tiesų vartotojai atsisiųs Trojano virusą. „Jeigu vartotojai atsisiųs „Zbot“ trojaną, jis perims kompiuterį ir išsiuntinės šią elektroninę šiukšlę kitiems žmonėms“, – tvirtino „M86“. Ši elektroninė šiukšlė tvirtina, kad ji yra iš Federalinės indėlių draudimo korporacijos (FDIC), tačiau tai netiesa.

 

„Gavėjai turi įžvelgti šio elektroninio laiško ketinimus. Jie turėtų suprasti, kad siekiama gauti jų asmeninius ir konfidencialius duomenis. Kai kurie jų gali būti panaudoti neteisėtai prieigai prie internetinės bankininkystės paslaugų. Tai gali sąlygoti ir tapatybės vagystes“, – įspėjo FDIC. Agentūra tvirtina, kad nesiunčia jokių nepageidaujamų laiškų.

 

Nuoroda į netikrą FDIC svetainę prasideda „www.fdic.gov“. FDIC elektroninė šiukšlė siunčiama iš „Pushdo“ botnet tinklo, kuris siuntė panašius laiškus ir apie „IRS“ bei atlikėją Michael Jackson. Kompanija „M86“ teigia, kad elektroninėje šiukšlėje pateikiamas toks turinys: „FDIC įspėja: pasitikrinkite savo banko sąskaitų draudimą, nes FDIC oficialiai paskelbė apie jūsų banko bankrotą“.

 

„Pushdo“ taip pat siunčia elektroninius laiškus dėl „Facebook“ slaptažodžių. Laukelyje „Nuo“ nurodoma „Facebook komanda“. Šis laiškas skatina vartotojus atidaryti priedą, kuriame pateiktas naujas svetainės „Facebook“ slaptažodis.

 

Teigiama, kad senasis slaptažodis buvo pakeistas dėl to, jog būtų užtikrintas saugumas. Tačiau iš tiesų tame priede yra kenkėjiška „Bredolab“ programa, kurią atsisiuntus infekuojamas kompiuteris ir išsiunčiama daugiau „Facebook“ elektroninių laiškų. Dėl daugybės narių „Facebook“ tampa apgavysčių taikiniu.

 

„Pushdo“ yra antrasis pagal aktyvumą „bot“ tinklas. Jis išsiunčia net 29,4 proc. visų elektroninių šiukšlių ir atsilieka tik nuo „Rustock“, išsiunčiančio net 37,8 proc. visų elektroninių šiukšlių.

 

www.itzinios.lt