Nesumokėjusiems žemės mokesčio bus skaičiuojami delspinigiai

Valstietis.lt

 Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad iki žemės mokesčio sumokėjimo termino likus keletui dienų (žemės savininkai mokestį turi sumokėti iki šių metų lapkričio 2–osios), šį mokestį sumokėjo daugiau nei pusė gyventojų ir apie 40 proc. įmonių – iš viso per 26 mln. litų. VMI primena, kad laiku nesumokėjus šio mokesčio skaičiuojami delspinigiai.

 

VMI elektroninėje deklaravimo sistemoje gyventojas gali rasti visą išsamią informaciją apie jo valdomus žemės sklypus, apskaičiuotą mokestį bei taikytinas lengvatas. Šiose pažymose mokesčių mokėtojų patogumui taip pat pateikta informacija ir tų deklaracijų, kuriose žemės mokesčio suma yra mažesnė arba lygi 5 litams – kai, pagal Lietuvos Respublikos žemės mokesčio įstatymo nuostatas, žemės savininkai atleidžiami nuo žemės mokesčio mokėjimo.

 

Atsidaręs elektroninę pažymą gyventojas gali greitai ir patogiai sumokėti mokestį tiesiogiai iš pažymos prisijungęs prie internetinės bankininkystės svetainės. Mokestį žemės savininkai taip pat gali sumokėti šalies bankų bei pašto skyriuose.