Prokurorai spręs, ar bausti Masiulį dėl sustabdytos „flyLAL“ veiklos

 alfa.lt

Vienuolika Seimo narių kreipėsi į Lietuvos Generalinę prokuratūrą dėl susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio veiksmų, susijusių su „flyLAL“ veikla.
Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūros viešųjų ryšių skyriaus vyriausia specialistė Rita Stundienė Alfa.lt patvirtino, kad gautas prašymas yra pridėtas prie šiuo metu vykdomo tyrimo dėl galimai neskaidrios „flyLAL“ veiklos.

„Prašymas iš vienuolikos Seimo narių gautas vasario 23 d. Jis yra perduotas prokurorų tyrimų grupei. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas sausio 30, dėl „flyLAL“ galimai nusikalstamų veiklų numatytų baudžiamajame kodekse: skolininkų nesąžiningumas, nusikalstamas bankrotas, piktnaudžiavimas, tarnybos pareigų neatlikimas“, – kalbėjo R. Stundienė.

Parlamentarai paprašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Susisiekimo ministerijos sprendimo sustabdyti „flyLAL-Lithuanian Airlines“ veiklos licenciją. Seimo nariai be E. Masiulio į kaltinamųjų sąrašą įtraukė Civilinės aviacijos administracijos (CAA) vadovus. Šių dviejų institucijų sprendimu buvo sustabdyta „flyLAL“ veikla.Tokį ministerijos sprendimą teismui yra apskundę ir „flyLAL“ atstovai. Seimo nariai į prokuratūrą kreipėsi sulaukę privataus asmens skundo.

Prašoma E. Masiuliui ir kitiems susijusiems asmenims pritaikyti baudžiamosios atsakomybės straipsnį dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir savo įgaliojimų viršijimo. Netekusi licencijos „flyLAL“ prarado galimybę skraidyti tarptautiniuose oro uostuose.

Susisiekimo ministras E. Masiulis Alfa.lt sakė nežinantis, kurie Seimo nariai kreipėsi į prokuratūrą. „Nemačiau nei paties kreipimosi teksto, nei žmonių, kurie po juo pasirašė pavardžių. Būtų įdomu sužinoti, kas jie tokie“, – sakė ministras. Jis tikina, kad pasielgė teisingai sustabdydamas „FlyLAL“ licenciją, nes tolesnė įmonės veikla grėsė keleivių saugumui.

„Jau kurį laiką nebuvo laikomasi visų saugumo taisyklių – dėl kuro rezervų, atsarginių detalių, todėl manau, kad pasielgiau teisingai“, – tikino susisiekimo ministras. E. Masiulis patvirtino, kad teisėsaugos institucijos gali tikrinti tam tikrų sprendimų teisėtumą, bet šiuo atveju jis jaučiasi ramus.

www.alfa.lt