Apklausa. Skirtingos moterų ir vyrų svajonės

Valstietis.lt

 Visuomenės nuomonės apklausos metu paaiškėjo, jog didžiausios lietuvių svajonės – turtas, pinigai, geras gyvenimas (30 proc.) bei sveikata (23 proc). Tyrėjai pastebi, jog skiriasi Lietuvos vyrų bei moterų svajonės. Moterys šiek tiek dažniau nei vyrai svajoja keliauti, dažniau nori sveikatos sau ir geros ateities vaikams. O vyrai dažniau svajoja apie turtą ir pinigus.

 

Tyrimų bendrovės „GfK CR Baltic“ gyventojų nuomonės apklausos metu respondentai buvo klausiami, kokia yra jų pati didžiausia svajonė. Pusė apklaustųjų pasirinko turtą arba sveikatą, likusieji minėjo tokias svajones kaip kelionės, nuosavas verslas, laimė, mokslai, šeimos sukūrimas, vaikai, anūkai.

 

Žmonių svajonės kinta kartu su jų amžiumi. Jaunimas dažniau svajoja gauti gerą išsimokslinimą, sukurti savo verslą, turėti namą, gerą mašiną. Nuo 40 metų iki senatvės ypatingai svarbu tampa gera sveikata, nurodo apklausos rengėjai. Žmonės nuo 45 iki 55 metų dažniau svajoja apie keliones (20 proc. šioje amžiaus grupėje).

 

Svajojančiųjų sukurti savo verslą yra vienodai ir tarp vyrų, ir tarp moterų. Tyrimo metu tiesioginės apklausos būdu buvo apklausti 500-ai 15–74 metų įvairių regionų Lietuvos gyventojų.