A.Valinskas pamiršo apie kilnumą – jau ima visą algą

Vilniausdiena.lt

 Iš Seimo pirmininko pareigų atstatydintas Arūnas Valinskas nebeprašo mokėti tik pensijos dydžio atlyginimo ir už rugsėjo mėnesį jau gavo visą algą, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas”. Vos tapęs parlamento vadovu A.Valinskas buvo paskelbęs, kad atsisako didesniosios dalies jam priklausančio atlyginimo. Politikos naujokas raštu kreipėsi į Seimo buhalteriją ir paprašė jam mokėti pensijos dydžio algą – 811 litų.

 

Seimo Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė „Lietuvos rytui” patvirtino, kad A.Valinskui buvo išmokėtas visas rugsėjo atlyginimas. Jam buvo priskaičiuota 7 tūkst. 948 litai.

 

Anot finansininkės, tapęs eiliniu Seimo nariu A.Valinskas nesikreipė į buhalteriją, todėl jam toliau kiekvieną mėnesį bus mokama visa alga.
Anot dienraščio, pats A.Valinskas situaciją komentuoti atsisakė.

 

Būdamas Seimo pirmininkas A.Valinskas buvo įsteigęs labdaros fondą, į kurį būdavo pervedama ir nuo 811 litų algos likusi pinigų dalis. „Lietuvos ryto” teigimu, dėl A.Valinsko teikiamos labdaros irgi buvo kilę įtarimų, nes labdaros gavėjai dažniausiai nebūdavo nurodomi – viešai būdavo įvardijama, kad Seimo pirmininkas esą pinigų skyrė, pavyzdžiui, Žirmūnų seniūnijos gyventojams, Kauno rajono žmonėms, turintiems negalią, ar dar kam nors.

 

Vidaus nesutarimų ardomos ir rinkėjų pasitikėjimą praradusios Tautos prisikėlimo partijos vadovas A.Valinskas iš Seimo pirmininko pareigų buvo atstatydintas rugsėjo viduryje.

 

Opozicija nepasitikėjimą pareiškė reaguodama į spaudoje pasirodžiusias nuotraukas, kuriose esą užfiksuoti „Seimo pirmininko susitikimai su nusikalstamų organizuotų grupuočių aplinkos žmonėmis”, bei į „Seimo narių pateiktą informaciją apie galimus Seimo pirmininko kriminalinius ryšius su nusikalstamomis struktūromis”.