SEKMADIENIO RECEPTAS

 

Faršu įdarytos bulvių „geldelės”

Jums reikės:

    * 5  dideles bulves;
    * 500 gramų kiaulienos faršo;
    * 1 kiaušinio;
    * 1 svogūno;
    * 150 gramų fermentinio sūrio;
    * druskos pagal skonį;
    * juodųjų pipirų pagal skonį
    * prieskonių mėsai pagal skonį

 

 

Gaminimas:

Nuskustas Faršu įdarytos bulvių „geldelės” perpjauti (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų,paliekant 5-8 mm storio kraštus – padaryti „geldeles”.

 

Į faršą sudėti smulkintą svoguną, kiaušinį, prieskonius pagal skonį ir viską gerai išminkyti. Paruoštu faršu įdaryti bulvių „geldeles”. Jas sudėti į aliejumi išteptą skardą ir kepti 200 laipsnių karščio orkaiteje apie 1 valandą  kol bulvė bus minkšta.

 

Baigus kepti, geldelių viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5minutes palaikyti karštoje orkaitėje kol sūris išsilydys.

Skanaus!

 

www.infomazeikiai.lt