SEKMADIENIO RECEPTAS
Faršu įdarytos bulvių „geldelės”
Jums reikės:
* 5 dideles bulves;
* 500 gramų kiaulienos faršo;
* 1 kiaušinio;
* 1 svogūno;
* 150 gramų fermentinio sūrio;
* druskos pagal skonį;
* juodųjų pipirų pagal skonį
* prieskonių mėsai pagal skonį
Gaminimas:
Nuskustas Faršu įdarytos bulvių „geldelės” perpjauti (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų,paliekant 5-8 mm storio kraštus – padaryti „geldeles”.
Į faršą sudėti smulkintą svoguną, kiaušinį, prieskonius pagal skonį ir viską gerai išminkyti. Paruoštu faršu įdaryti bulvių „geldeles”. Jas sudėti į aliejumi išteptą skardą ir kepti 200 laipsnių karščio orkaiteje apie 1 valandą kol bulvė bus minkšta.
Baigus kepti, geldelių viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5minutes palaikyti karštoje orkaitėje kol sūris išsilydys.
Skanaus!
www.infomazeikiai.lt