Nemokama „Microsoft“ antivirusinė ignoruos piratinius „Windows“

Balsas.lt

 Bendrovės „Microsoft“ atstovai patvirtino, kad pradėtą platinti nemokamos antivirusinės programos „Security Essentialls“ viešąją „beta“ versiją galės įsidiegti tik tie vartotojai, kurie naudoja legalią „Windows“ OS, pranešė „Neowin.net“. „Microsoft“ „Genuine Windows“ programos vadovas Alexas Kochisas pareiškė, kad „Security Essentialls“ diegimo metu vartotojų prašys leisti patikrinti, ar jų naudojama „Windows“ operacinė sistema yra legali.

 

„Windows“ legalumo patikrinimo priemonė diegiama į daugelį „Microsoft“ platinamų programinės įrangos paketų, tačiau yra ir išimčių – pavyzdžiui, „Internet Explorer 8“ naršyklė ir „Windows Update“ funkcija. Šiuo atveju naudotis jomis gali ir piratinių „Windows“ savininkai.

 

Pasak leidinio, daugelis vartotojų mano, kad „Microsoft“ turėtų leisti diegti savo nemokamą antivirusinę programą netikrinant „Windows“ OS naudojimo teisėtumo – esą virusais užkrėstas kompiuteris su nelegalia OS kels pavojų kitiems vartotojams, teisėtai naudojantiems „Windows“.

 

„Microsoft Security Essentialls“ skirta kompiuteriams „Windows XP“, Vista“ ir „Windows 7“ OS. Nemokamą programą galima parsisiųsti šios svetainės.