Suteikta galimybė būti sąžiningam

 Elektros vagystės – problema tiek visuomenei, tiek aplinkai, tiek kiekvienai įmonei. Spalio mėnesį energetikai rengia akcija, kurios metu gyventojai, prisipažinę nelegaliai vartojantys elektros energiją, nebus baudžiami. Akcinės bendrovės „VST“ specialistai nuosekliai kovoja su elektros energijos grobstymu – analizuoja suvartojamos elektros energijos kiekį, bendradarbiauja su policijos pareigūnais, rengia reidus.

Šis darbas davė teigiamų rezultatų, tačiau elektros energijos vagystės vis dar kelia susirūpinimą energetikams. Todėl siekdama vartotojų pilietiškumo ir sąmoningumo akcinė bendrovė „VST“ gyventojams, spalio mėnesį paskambinusiems nemokamu anoniminiu pasitikėjimo telefonu 8 800 20204  ar užpildžiusiems anketą tinklapyje www.vst.lt ir prisipažinusiems nelegaliai vartojus elektros energiją, netaikys teisinių priemonių. Šioje akcijoje gali dalyvauti tik privatūs klientai.

 

„Spalio mėnesį prisipažinusiems atleisime ir netaikysime teisinių priemonių – sutvarkysime apskaitas, nerašysime nelegalaus elektros energijos vartojimo akto, garantuosime anonimiškumą. Svarbu, jog žmonės suprastų, jog taip elgtis nesąžininga ir už suvartotą elektros energiją, kaip už bet kurią kitą prekę, reikia atsiskaityti.

 

Sankcijos nebus taikomos tik tiems gyventojams, kurie į bendrovę kreipsis patys ir tik spalio mėnesį. Primename, kad ši akcija galioja tik gyventojams, verslui – ne“,- sako Ignas Šulinskas, akcinės bendrovės „VST“ Vidaus kontrolės departamento vadovas.

 

Akcinės bendrovės „VST“ prižiūrimoje teritorijoje 2007 metais buvo užfiksuoti 686 nelegalaus elektros energijos vartojimo atvejai, pernai – 427, o per šių metų aštuonis mėnesius  – 257.

 

„VST“ specialistai nuolatos ieško efektyvių saugos priemonių, kurios užtikrintų maksimalią elektros energijos apskaitų apsaugą, šiems produktams keliami ypač aukšti reikalavimai, bendrovėje įgyvendinta vieninga apskaitos elementų plombavimo tvarka,  kilus įtarimų dėl nelegalaus elektros energijos vartojimo vykdomos patikros.

 

www.infomazeikiai.lt