Apklausa: socialines išmokas reikia mažinti tik kai kurioms grupėms

Alfa.lt

 Dauguma Lietuvos gyventojai mano, kad socialinės išmokos turi būti mažinamos tik kai kurioms gyventojų grupėms, labiausiai sumažinant jas tiems, kurie gauna daugiausia. Tai parodė BNS užsakymu rinkos tyrimų bendrovės RAIT atlikta apklausa.

 

Anot jos, 43,2 proc. apklaustųjų teigė, kad valstybei nusprendus mažinti išmokas, kai kurioms socialinėms grupėms jų visai nereikėtų mažinti, o 35,5 proc. apklaustųjų pritartų, kad išmokos būtų mažinamos, atsižvelgiant į visas kiekvieno asmens pajamas – gaunantiems daugiau, būtų daugiau ir mažinama, o tiems, kurie gauna mažiau – mažinama mažiau.

 

Tik 7,7 proc. apklausos dalyvių pritarė, kad socialinės išmokos būtų mažinamos visiems proporcingai,arba vienodai, o 8,9 proc. – skirtingai: vienoms daugiau, kitoms mažiau.

 

Išmokų mažinimui visiems proporcingai dažniau pritarė, asmenys, kurių pajamos siekia 801-1100 litų vienam šeimos nariui per mėnesį.
Tyrimo dalyvių buvo klausiama, kuriam iš pensijų, bedarbio, našlaičių, invalidumo ir kitų pašalpų, motinystės/tėvystės išmokų ir kitų pašalpų variantui pritariate labiausiai?

 

RAIT rugpjūčio 20-27 dienomis apklausė 1027 nuolatinius Lietuvos gyventojus nuo 15 iki 74 metų amžiaus.