Patarimai, kaip atitolinti artėjančią ligą

ATN.LT

 

Atėjus lietingam rudeniui, prasideda peršalimo ligų sezonas, todėl siūlome paprastus patarimus, kaip apsaugoti organizmą ir apsiginti nuo virusų.

 

Pirmasis.

Rūpinkitės savo kūnu – dažniau ir ilgesnius atstumus vaikščiokite gryname ore, dažniau juokitės ir atidžiai klausykite savo organizmo.

 

Antrasis.

Vartokite sveiką, ekologiškai švarų maistą. Pusryčiams turite rasti laiko. Virkite košes iš avižų, kviečių ir kitų kultūrų, į košes įdėkite uogų, uogienių, sviesto, cinamono ir pan. Išgerkite stiklinę sulčių be konservantų. Organizmui stiprinti labai tinka šviežiai spaustos sultys iš burokėlių ir salierų, proporcijomis 1:1. Skoniui pagerinti galima įpilti mėgiamų sulčių.

 

Trečiasis.

Kiek galite daugiau valgykite vietinių uogų ir vaisių, nes juose yra mūsų organizmui būtinų medžiagų, gerkite obuolių sultis.
Ketvirtasis. Pasiruoškite žiemai mėlynių. Šios uogos suteikia jėgų. Be to, jos itin naudingos vaikų skrandžiams po to, kai jie vartojo antibiotikus.

 

Penktasis.

Valgykite daigintus grūdus. Vitaminų turtingi grūdai – tai tikros energetinės „bombos“.

 

Šeštasis.

Peršalimo ligų profilaktikai vaistinėje pasirūpinkite ežiuolės užpilu ir vartokite jį rytais (dešimt lašų tinktūros atskieskite nedideliu kiekiu vandens).

 

Septintasis.

Itin efektyvus apsaugant organizmą yra medus, produktai iš šaltalankių, arbata iš dilgėlių šaknų.

 

Aštuntasis.

Jei perši gerklę, užgulusi nosis, o savijauta vis prastėja, pats metas išgerti arbatos iš juozažolės ar šalavijų, o prieš miegą kojas pašildyti karšto vandens vonelėje. Po šios procedūros kojas sausai nuvalykite, apsimaukite vilnones kojines ir palįskite po antklode. Rytą turėtumėte pasijusti geriau.

 

Devintasis.

Iš tiesų temperatūra – mūsų sąjungininkas: jei ji neviršija 38 laipsnių, ją galima numušti pasitelkus priemones iš gamtos. Temperatūrą mažina liepų žiedų ir aviečių lapų, spanguolių ir šaltalankių arbata. Atsigėrus arbatos reikėtų išprakaituoti – tai patikimas ženklas, jog sveikstate.

 

Dešimtasis.

Daug kalbama apie minties galią. Jei esame įsitempę, susijaudinę, prislėgti, tikėtina, kad prie mūsų labiau lips virusai nei tuomet, kai esame geros nuotaikos.

 

www.atn.lt