SEKMADIENIO RECEPTAS

Bernardinai.lt

 

Kepta marinuota kiauliena su pikantiškomis persikų ir pomidorų salotomis

Jums reikės:

Apie 800 g kiaulienos filė,
Aliejaus kepimui.

 

Marinatui:

2 česnako skiltelių,
3 šaukštų šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių,
1 ½ šaukšto alyvuogių aliejaus,
3 arbatinių šaukštelių maltų kuminų,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1 – 2 šaukštų susmulkintų šviežių raudonėlių arba čiobrelių lapelių.

Salotoms:

apie 400 g gerai prinokusių persikų,
apie 250 g pomidorų,
1- 2 raudonųjų aitriųjų paprikų  ankščių ( pagal skonį – daugiau arba mažiau ),
2 – 3 šaukštų susmulkintų šviežių mėtų lapelių,
2 arbatinių šaukštelių cukraus,
druskos.

Puošimui:

žalių salotų lapų,
1 svogūno,
1 – 2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių.

Paruošimas:

Marinatui skirtus produktus – sutrintas česnakų skilteles, citrinų sultis, alyvuogių aliejų, maltus kuminus, pipirus, druską, susmulkintus raudonėlių arba čiobrelių lapelius sudėti į dubenėlį ir gerai sumaišyti.

Kiaulienos filė nuvalyti, supjaustyti plonais ( maždaug 1 cm storio ) gabaliukais ir sudėti tvirtą maistinį plastikinį maišelį arba kitą marinavimui skirtą indą, užpilti marinatu ir sumaišyti, kad mėsa gerai pasidengtų marinatu. Dėti į šaldytuvą ir palaikyti 1 – 2 val. Mėsą retkarčiais pavartyti.

Salotoms į dubenį sudėti plonomis riekelėmis supjaustytus pomidorus, nuluptus, plonais griežinėliais supjaustytus persikus, susmulkintas aitriųjų paprikų ankštis ( sėklas išimti ), mėtų lapelius, cukrų, druską ir atsargiai sumaišyti. Jeigu reikia, įpilti žaliųjų citrinų sulčių ir įdėti daugiau cukraus ir druskos.

Kiaulienos mėsą išimti iš marinato ir nusausinti virtuviniu popieriniu rankšluosčiu.

Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinti aliejų, dėti mėsos gabaliukus ir kepti apverčiant po 2 – 3 min. kiekvieną pusę, kol mėsa gražiai apkepa.

Į lėkštes dėti suplėšytų žalių salotų lapų, ant viršaus paruoštų persikų ir pomidorų salotų, šalia – iškeptos mėsos gabaliukų. Ant mėsos galima uždėti keletą labai plonai supjaustytų svogūnų riekelių arba griežinėlių, apšlakstytų šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių.

 

Skanaus!

www.bernardinai.lt