Saldžiarūgštė kiniška vištiena
Jums reikės:
450 g vištienos krūtinėlės;
žaliosios paprikos;
4 griežinėlių konservuoto ananaso;
svogūno;
1/4 puodelio kukurūzų krakmolo;
3 valgomųjų šaukštų acto;
3 valgomųjų šaukštų cukraus;
4 valgomųjų šaukštų ketčupo;
1 valgomojo šaukšto sezamo aliejaus.
Gaminimas
Supjaustyti vištieną mažais kubeliais, pavolioti kukurūzų krakmole ir kepti įkaitintame aliejuje (keptuvė turėtų būti gili) 1-2 minutes. Aliejus turi apsemti vištienos gabaliukus. Tada vištieną nusausinti, padedant ją ant popierinio rankšluosčio.
Kubeliais supjaustyti papriką, ananasus ir svogūną. Sudėti į įkaitintą keptuvę. Įpilti acto, pamaišyti, įberti cukraus ir sudėti kečupą. Supilti sezamo aliejų ir kepti pamaišant 1 minutę. Tada sudėti vištieną ir kepti dar keletą minučių.
Du šaukštus kukurūzų krakmolo sumaišyti su stikline vandens, po truputi supilti į keptuvę ir ant silpnos ugnies pamaišant kepti apie minutę. Patiekti su ryžiais.
Skanaus!
{parasas}