Saldžiarūgštė kiniška vištiena

Jums reikės:

450 g vištienos krūtinėlės;

žaliosios paprikos;

4 griežinėlių konservuoto ananaso;

svogūno;

1/4 puodelio kukurūzų krakmolo;

3 valgomųjų šaukštų acto;

3 valgomųjų šaukštų cukraus;

4 valgomųjų šaukštų ketčupo;

1 valgomojo šaukšto sezamo aliejaus.

 

Gaminimas

 

Supjaustyti vištieną mažais kubeliais, pavolioti kukurūzų krakmole ir kepti įkaitintame aliejuje (keptuvė turėtų būti gili) 1-2 minutes. Aliejus turi apsemti vištienos gabaliukus. Tada vištieną nusausinti, padedant ją ant popierinio rankšluosčio.

 

Kubeliais supjaustyti papriką, ananasus ir svogūną. Sudėti į įkaitintą keptuvę. Įpilti acto, pamaišyti, įberti cukraus ir sudėti kečupą. Supilti sezamo aliejų ir kepti pamaišant 1 minutę. Tada sudėti vištieną ir kepti dar keletą minučių.

 

Du šaukštus kukurūzų krakmolo sumaišyti su stikline vandens, po truputi supilti į keptuvę ir ant silpnos ugnies pamaišant kepti apie minutę. Patiekti su ryžiais.

 

Skanaus!

 

{parasas}