Savaitgalis bus sausas ir šiltas

Alfa.lt

 

Artimiausiu metu mūsų šalies orus lems aukšto atmosferos slėgio sūkurys – anticiklonas. Vyraus sausi su vėsiomis naktimis ir gan šiltomis dienomis orai. Penktadienį  lietaus nenumatoma. Vėjas truputį sustiprės ir papūs iš šiaurės vakarų. Įdienojus sušils iki 13–18 laipsnių.

 

Giedra šeštadienio naktis bus dar vėsesnė, šalnų bus daugiau. Nelis, vietomis tvyros rūkas. Vėjas silpnas. Dieną pakaks ir saulės ir rudeniškos šilumos – temperatūra numatoma 14–19 laipsnių.

 

Sekmadienį vėjas pasisuks iš pietvakarių, pietų, tačiau tebebus silpnas. Naktis bus truputį šiltesnė, šalnos jau tikėtinos tik kur ne kur. Nelis. Dieną oras sušils iki 16–21 laipsnio.

 

Lietaus nenumatoma ir pirmadienį bei antradienį. Pūs vidutinio stiprumo pietų, pietvakarių vėjas. Temperatūra naktimis 6–11, dienomis 17–22 laipsniai, o antradienio dieną vietomis bus dar šilčiau.

 

Antroje savaitės pusėje vakarų, šiaurės vakarų vėjas stiprės ir atpūs daugiau debesų, tarpais trumpai palis. Naktys numatomos palyginti šiltos: 7–12 laipsnių, tačiau dienomis termometrų stulpeliai jau nebepasieks 20 laipsnių padalos.

 

Po rudens lygiadienio dar sparčiau trumpėjančios dienos mūsų protėvius skatindavo ruoštis artėjančiai žiemai, apie jos artėjimą ar atšiaurumą buvo spėjama stebint išskrendančius paukščius. Sakoma, jei gervės išskrenda iki Mykolinių, šv. Kalėdos bus šiltos; jeigu gervės skrenda žemai, greitai, be klykavimo – lauk greito orų pablogėjimo.