Vairuotojai labiau rūpinasi savo ir vaikų saugumu kelyje

 

Europos kelių policijos tinklo (TISPOL) iniciatyva š. m. rugsėjo 7-13 d. Lietuvoje, taip pat ir daugelyje kitų Europos šalių, buvo vykdomos vairuotojų ir keleivių saugos diržų bei vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimo kontrolės akcijos.

 

Per savaitę mūsų šalyje policijos pareigūnai išaiškino 1 857 saugos diržų ir specialių sėdynių naudojimo tvarkos pažeidimus. Tarp šių pažeidimų 86 atvejai, kai vaikai (iki 18 metų) buvo vežami neužsegus saugos diržo arba nenaudotos vaikams skirtos specialios sėdynės.

 

Daugiausia saugos diržų ir vaikams skirtų sėdynių naudojimo tvarkos pažeidimų išaiškinta Vilniaus apskrityje – 320, Kauno – 274, Šiaulių – 249, Klaipėdos – 236, Panevėžio – 179 ir Marijampolės apskrityje – 156.

 

Šiais metais ir per pastaruosius dvejus metus Europos kelių policijos tinklo (TISPOL) iniciatyva jau organizuotos šešios prevencinės priemonės, skirtos kontroliuoti transporto priemonių vairuotojų ir keleivių saugos diržų bei vaikams skirtų sėdynių naudojimo tvarką.

 

Praėjusią savaitę vykdytos priemonės metu išaiškintų pažeidimų skaičius, palyginti su prieš dvejus metus vykdytos analogiškos priemonės rezultatais, sumažėjo beveik perpus (2007 m. vasario 19-25 d. išaiškinti 3 628 saugos diržų ir specialių sėdynių naudojimo tvarkos pažeidimai).

 

Atkreiptinas dėmesys, kad šiais metais per aštuonis mėnesius, palyginti su 2007 metų tuo pačiu laikotarpiu, eismo įvykiuose žuvo ir buvo sužeista dvigubai mažiau žmonių. Tikėtina, kad eismo dalyviai, tarp jų vairuotojai ir keleiviai, pamažu tampa sąmoningesni ir labiau rūpinasi savo ir vaikų saugumu kelyje.

 

Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos informacija 

 

www.infomazeikiai.lt