V. Uspaskich: ar gali būti rimtesnė grėsmė valstybei, nei dabartinė valdžia?

VTV.LT

 

Perskaitęs Seimo pirmininko Arūno Valinsko interviu interneto portale Delfi, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich ragina valdančiosios daugumos atstovus rimtai pagalvoti apie procesus, vykstančius valdančiojoje koalicijoje. Pasirodo, kad valdančiųjų gretose yra žmonių, įtakojamų įvairių verslo grupuočių.

 

„A. Valinsko prisipažinimas, kad Tautos prisikėlimo partija sutiko paskirti būtent tuos viceministrus, kurių paskyrimo reikalavo tam tikros verslo grupuotės, verčia rimtai susimąstyti, juk tai gresia rimtu skandalu. Kalbama ne tik apie tai, kad vienas ar kitas politikas blogai atlieka savo pareigas, bet apie tai, kad jis yra įtakojamas iš šalies.

 

Tai reiškia, kad kai kurie sprendimai buvo priimami ne savarankiškai, tokiu būdu buvo pažeidžiama Konstitucija ir sulaužyta Seimo nario priesaika. Todėl tenka kalbėti ne tik apie moralę, bet ir apie pavojų valstybės saugumui“, — sako Darbo partijos lyderis.

 

V. Uspaskich ragina valdančiosios daugumos patriarchus rimtai apsvarstyti visą savo valdymo laikotarpį ir iš naujo įvertinti koalicijos partnerių patikimumą.