SEKMADIENIO RECEPTAS
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu
Jums reikės:
pievagrybiai (1 indelis)
poras (1 vienetas)
paprika (1 vienetas)
ryžiai (300 gramai)
vitienos prieskoniai (2 šaukštai)
grietinė (200 gramai)
česnakas (1 vienetas)
vištienos filė (1 kilogramas)
Paruošimas:
Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias min. Suberiame vištienos prieskonius, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame ~15min. Per tą laiką gabaliukais supjaustome papriką, pievagrybius, su česnakine trintuve susmulkiname česnakus, smulkiai supjastome porą.
Viską suberiame į keptuvėje apkepintą vištieną, įpilame truputį virinto vandens, uždengiame dangčiu keptuvę ir troškiname vištieną dar 10min. Galiausiai įpilame ~200g. grietinės ir troškiname vištieną dar 5min. Garnyrui išverdame ryžius. Patiekalui paskaninti papjaustome agurko, pomidoro, paprikos, patiekalą galime papuošti salotų lapais. Ant ryžių galime užbarstyti smulkintų krapų, petražolių arba tiesiog paskaninti pomidorų padažu.
Skanaus!
www.infomazeikiai.lt