Kodėl vyrai neprisipažįsta, kad myli?

Alfa.lt

 

Pirmiausiai todėl, kad vyrai ir moterys – tai būtybės iš skirtingų planetų. Todėl ir jų požiūris į tokį nuostabų jausmą – meilę – nevienodas. Be to, strimgalviais įsiplieskęs meilės romanas gali staiga užgesti dėl „smulkmenų“, kurių vyrai bijo kaip ugnies. Todėl kartais vyrai nei iš šio, nei iš to ima ir pradingsta moters akyse, tarsi ne jie dar vakar meiliai susikabinę už rankų vaikščiojo, ilgesingai žiūrėjo vienas kitam į akis ir jausmingai dūsavo. Dažniausiai taip atsitinka dėl to, kad moterys padaro lemtingą klaidą, kurios net nenutuokia ar nesupranta.

 

Save gerbiantis vyras neskuba sakyti „myliu“

Juk moteriai daug paprasčiau suprasti, kad dabar ji myli, o ne vien aistra ar susižavėjimas. Tuo tarpu vyrai šį reikalą sunkiai supranta, ypač meilės pradžioje. Kitaip tariant, kai pradeda audringai siautėti testosteronas, jie nebesugeba blaiviai mąstyti, nes vyrams atrodo, kad aistra, įsimylėjimas praeis ir viskas tuo baigsis, o jei jis ištars tą stebuklingą žodį „myliu“, vadinasi, prisiima atsakomybę ir krūvą įsipareigojimų. Juk paskui taip paprastai neišeisi, jei staiga meilė išgaruos. Todėl save gerbiantis vyras neskuba sakyti „myliu“, nes, jei paskui kas nors atsitiks ne taip, nesinori būti išvadintam niekšu ir melagiu. Be to, kartais atsitinka taip, kad praeina nemažai laiko, kol vyras supranta, kad myli.

 

Vyras – vertas geriausios merginos pasaulyje

Patikėkite, bet kuris vyras įsitikinęs, kad jis – vertas pačios geriausios merginos pasaulyje: gražiausios, protingiausios, seksualiausios ir t. t. Iš tikrųjų taip ir yra: mergina turi būti pranašesnė už kitas merginas, bet tik, gink Dieve, neturi lenktyniauti su tuo vyru. Kitaip tariant, geriau nesigirti apie savo pasiekimus, lipant karjeros laiptais, nelaikyti savęs protingesne, geresne, nepabrėžti, kad jūs – nepakartojama ir nepakeičiama. Mat vyras… nesupras, juo labiau neįvertins! Geriau pasakykite, kad džiaugiatės, kai jam sekasi, didžiuojatės juo. Priešingu atveju vyras gali pagalvoti, kad jūsų akyse jis atrodo prasčiokas ir jo vieta – jūsų šešėlyje. Tikram vyrui sunku įsivaizduoti, kad moteris galėtų užimti lyderio pozicijas šeimoje.

 

Linkę turėti „atsarginį išėjimą“

Žinoma, merginoms niekas nedraudžia nuspręsti, kur ji nori su savo mylimuoju praleisti medaus mėnesį, kaip turėtų atrodyti jungtuvių žiedas, kiek žmonių dalyvaus vestuvėse. Tačiau su vienintele sąlyga: tik mintyse. Jei pamėginsite bent prasitarti vyriškiui apie tai, jis pagalvos, kad viskas jau be jo nuspręsta. Juk vyrai linkę turėti „atsarginį išėjimą“, Tai nereiškia, kad jis būtinai juo pasinaudos, tačiau tokia galimybė šildo vyriškio savimeilę. Apskritai vyrai nemėgsta, kai nesuderinus ar neatsiklausus jų priimami sprendimai.

 

Įkyriu klausinėjimu galima pasiekti ir tikslą

Merginos dažnai pamiršta, kad vyrams nemalonu, kai jie yra su kuo nors lyginami. Nesvarbu su kuo: tėvu, broliu, pusbroliu, kaimynu. Ypač jiems skaudu, kai mergina leidžia suprasti, jog ankstesnis jos partneris gal ir nebuvo auksinis, bet tikrai geresnis nei šis. Juo labiau nepradėti lyginti jo „techninių parametrų“ su buvusio partnerio. Taip pat reikėtų prikąsti liežuvį, jei mylimasis prirems prie sienos klausdamas, kuris iš jų suteikė jai daugiau malonumų. Manote, kad jis tikrai nori tai išgirsti? Greičiau skatina, kad būtent jį pagirtumėte ir pasakytumėte, kad nieko panašaus iki šiol gyvenime neturėjote.

 

Bene pati didžiausia moterų ar merginų klaida, kai jos pradeda vos ne kasdien ar net kelis kartus per dieną klausinėti: „Ar tu mane myli?“ Netekęs kantrybės vyras pradės galvoti, kad jums su atmintimi negerai arba abejojate jo jausmais, arba neturite daugiau ko klausti. Tokiu įkyriu klausinėjimu galima pasiekti ir tikslą, nes jis vieną kartą susimąstys: „Iš tikrųjų, ar aš ją myliu?“ Kitaip tariant, retkarčiais jį aplankančios tokios mintys jums labai nepatiktų.

 

Įsakmiu tonu nieko nepasieksite

Be to, vyrams labai nepatinka, kai merginos, norėdamos pasigirti, demonstruoja juos aplinkiniams. Juk iš prigimties vyrai – medžiotojai, o ne trofėjai. Nors iš tikrųjų dažniausiai taip ir nėra. Nepaisydama to, kai mergina savo mylimajam sako, šiandien mes eisime ten, o rytoj ten, o poryt pas mano mamą pietų, galvojate, kad jam patiks, kai sudarote jo gyvenimo grafiką. Dar baisiau, kai merginos įsakmiu tonu reikalauja, o ne prašo, klausia. Išeikvosite daug energijos, jėgų ir nieko gero nepasieksite, tik suerzinsite. Vyrai – ne marionetės.

 

Vargu ar mergina iš savo mylimojo lūpų išgirs „myliu“, jei ji pradės kontroliuoti jo kiekvieną žingsnį, galvodama, kad jis – jau jos nuosavybė. „Mielasis, kur tu dabar?“, „Aš tau skambinau prieš penkias minutes, kodėl neatsiliepei?“, „Ar tu manęs pasiilgai?“ Gal jis ir pasiilgo, bet tikrai nepasakys tai garsiai, juo labiau jei tuo metu sėdi gamybiniame susirinkime. O jei paskambinsite jam dar penkis kartus, tai ne tik ilgėtis nustos, bet ir neapsikentęs išjungs telefoną.

 

Didelį vaidmenį suvaidina karti patirtis

Apskritai kai kurie vyrai galvoja, kad kalbėti moteriai apie savo jausmus – neleistinas silpnumas. Jei jūsų mylimasis priklauso tokiam vyrų tipui, greičiausiai didelį vaidmenį turėjo karti patirtis: buvo atstumtas ar nusivylė meile. Todėl lieka vienintelė viltis – laukti. Be to, reikia nepagailėti vyrui švelnumo, glamonių, nuolat kartoti, kad mylite jį ir gal po kiek laiko jis ištars tą ilgai lauktą žodį. O kai kurie vyrai tiesiog varžosi prisipažinti mylintys.

 

Tačiau, jei anksčiau ar vėliau jūsų mylimam žmogui vis dėlto pavyks tai padaryti, neabejokite, tai – ženklas, kad jųdviejų tarpusavio santykiai –rimti. Turbūt nieko nėra pasaulyje nuostabesnio už abipusę ir stiprią meilę. Pagaliau, kad žmogus myli, galima suprasti iš jo poelgio, žvilgsnio, gestų. Juk tikros meilės neįmanoma apsakyti žodžiais.