Sukurtas nematomo telefono prototipas

Potsdamo universiteto Hasso-Plattnerio instituto (Vokietija) specialistai sukūrė naujo tipo vartotojo sąsają, suteikiančią galimybę naudoti „nematomus“ telefonus.

Jei šis išradimas susilauks komercinės sėkmės, ateityje nebereikės išsitraukti iš kišenės mobiliojo telefono, kad atsilieptum į skambutį ar paleistum norimą programą.

 

Tereikės pirštu paliesti tam tikrą savo delno vietą , o speciali sistema užfiksavusi atpažins jūsų judesius ir pavers juos telefono valdymo komandomis.

 

Būtent taip veikia vokiečių mokslininkų ir inžinierių sukurta naujo tipo sąsaja. Ši sistema susideda iš jautrios vaizdo kameros ir atstumo daviklių, sekančių prisilietimus prie vartotojo delno. Valdymo komandos į telefoną perduodamos „Wi-Fi“ ryšiu.

 

Skirtingai nuo kitų eksperimentinių judesius atpažįstančių vartotojo sąsajų, ši remiasi ne sutartiniais ženklais, kuriuos sunku išmokti ir įsiminti, o vadinamąją raumenų atmintimi, kurią turi išsiugdę dauguma išmaniųjų telefonų vartotojų.

 

Pavyzdžiui, dažnas „iPhone“ ar kitokių išmaniųjų telefonų su sensoriniais ekranais vartotojas gerai žino piktogramų ant telefono ekrano darbastalio išdėstymą ir nesunkiai savo delne gali imituoti jų paspaudimus.

 

Hasso-Plattnerio instituto tyrėjų grupės vadovas Patrickas Baudischas su savo kolegomis atliko tyrimą, kuris atskleidė, jog „iPhone“ savininkai delne gali tiksliai nustatyti dviejų trečdalių savo telefono darbastalyje esančių piktogramų padėtį net nežiūrėdami į telefono ekraną.

 

Kol kas „nematomo“ telefono sistema dar griozdiška ir nepatogi, tačiau tyrėjai planuoja pasitelkti mažesnes vaizdo kameras, kurios būtų mažiau pastebimos ir kurias būtų galima patogiau dėvėti.

 

{balsas2}