Grybauskaitė: Valinskui nebėra ką tikrintis

Alfa.lt

 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pakartojo mananti, kad viešojoje erdvėje ryšiais su nusikaltėliais kaltinamas Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas turėtų trauktis iš pareigų, o į jo pareiškimą, esą pasitikėjimą jis pasitikrins rudenį Seime, šalies vadovė atsakė, kad „tikrinti, nebėra ką“. Valstybės vadovė A.Valinskui trauktis iš pareigų pasiūlė penktadienį, tačiau Seimo pirmininkas po to pareiškė ketinąs pasitikėjimą parlamente pasitikrinti prasidėjus Seimo rudens sesijai.

 

„Čia nėra, ką tikrintis. Visi matome labai akivaizdžiai, kad tikrinti nebėra ką“, – žurnalistams sakė D.Grybauskaitė. Prezidentės nuomone, dabartiniai įvykiai parodė „politinės brandos lygį“ valstybėje.

„Mūsų politinės brandos lygmuo dabar labai ryškiai matyti šalyje. Manau, kad dar yra ponui Valinskui galimybė tai padaryti garbingai, o kitas kelias – kad tai padarys Seimas“, – sakė D.Grybauskaitė.

 

Seimo pirmininkas pastaruoju metu yra priverstas aiškintis dėl savo ryšių su Kauno nusikalstamai Daktarų grupuotei priskiriamu Rolandu Michalskiu, pravarde Micha. Parlamento vadovo reputacijai taip pat labai pakenkė ginčai jo vadovaujamos valdančiosios Tautos prisikėlimo partijos viduje.

 

A.Valinskas tvirtina, kad nusikalstamo pasaulio atstovai nedaro jam jokios įtakos. Jam metamą įtarimų šešėlį parlamento vadovas vadina šantažu ir šmeižtu.
„Jeigu egzistuoja papildoma moralinė šio reikalo pusė, aš esu pasiryžęs leisti kolegoms Seimo nariams ją įtvirtinti balsuojant dėl pasitikėjimo, ar Seimo pirmininkas dėl tokių dirbtinų kaltinimų gali tęsti darbą ar ne“, – penktadienį sakė A.Valinskas.