Linksmas ir turiningas praėjęs savaitgalis Mažeikių rajone (foto)

 

 

 Kaip niekad gausus, įvairiais renginiais, Mažeikių rajonas pasižymėjo praėjusį savaitgalį. Šeštadienį Viekšniuose linksmai šurmuliavo respublikinės „Molio šventė – 2009” dalyviai. Šventės metu buvo galima ne tik apžiūrėti, bet ir įsigyti patikusį rankų darbo dirbinį, pabendrauti su amatininkais, sužinoti daug įdomių dalykų apie demonstruojamus amatus.

 

Paskutinė savaitgalio diena – sekmadienis, taip pat buvo pilna įspūdžių. Štai Žemalės kaimas šventė 455-ąsias savo vardo metines, kurios sutapo su kasmetiniais, jau tradicija tapusiais Šv. Roko atlaidais.

 

Kaip ir kasmet, Lėlaičių koplyčioje buvo laikomos šv. Mišios, o į pavakarę šventinis šurmulys persikėlė į Žemalės parką. Renginį žemalėniškiams organizavo kultūros namų bei kaimo bendruomenės žmonės. Kaimo šventė „Kur gimėm, kur augom, mūs žemė šventa“ ir Šv. Roko atlaidai baigėsi koncertu bei gegužine, kur skambėjo pusbrolių Aliukų ir sesutės Silvijos atliekamos dainos.

 

Tą pačią dieną Leckavoje gausus būrys vietinių, aplinkinių kaimų gyventojų ir svečių minėjo Lietuvos tūkstantmečio, Žemaitijos krikšto 600-ųjų metų, Leckavos parapijos įsteigimo 350-ies metų bei Šv. Lauryno bažnytėlės atstatymo 50-ies metų jubiliejus.

 

Molio šventė Viekšniuose
{morfeo 51} 

 Atlaidai Žemalėje

 {morfeo 52}  

 

www.infomazeikiai.lt