Nuolatinė saugaus eismo komisija išsprendė mažeikiškiams aktualias problemas

Lapkričio 12 d. 14 val. Mažeikių savivaldybėje vyko Nuolatinio saugaus eismo komisijos posėdis. Jame apsvarstyta daug prašymų dėl įvairių ženklų pastatymo, dėl greičio apribojimo keliuose, dėl automobilių parkavimo sąlygų bei buvo ieškota sprendimų kitais kelių eismo klausimais.

Vienas svarbiausių ir aktualiausių Mažeikių mieto gyventojams klausimų jau išspręstas – automobilių parkavimas Naftininkų gatvėje.

 

Abiejose gatvės pusėse galima parkuoti automobilius, dėl to kartais ne tik sunku, bet ir pavojinga prasilenkti priešinga kryptimi važiuojantiems automobiliams. Šis klausimas jau trečią kartą svarstomas. Komisija vis nesiryždavo uždrausti parkuoti automobilius vienoje ar kitoje gatvės dalyje, nes baiminosi, kad vairuotojai pradės statyti savo mašinas kiemuose, kur kils didesnis pavojus vaikams bei teks daugiau manevruoti. Tačiau Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Alfonsas Žiulpa sako, kad šiuo metu situacija Naftininkų gatvėje yra nekontroliuojama ir kitos išeities nebėra kaip tik uždrausti automobilių parkavimą vienoje gatvės pusėje. Ši miesto problema išsispręs dviejų savaičių bėgyje. Nuolatinio saugaus eismo komisija nusprendė uždrausti statyti mašinas Rytinėje gatvės dalyje (palei Kultūros rūmus, polikliniką, bei darželį).

 

Taip pat komisija nusprendė, kad Draugystės gatvėje apribos greitį iki 30 km/h, nes šioje gatvėje yra labai intensyvus eismas. Prie darželių „Berželis“ ir „Gintarėlis“ bus padaryta dar viena pėsčiųjų perėja, kuri turėtų užtikrinti didesnį saugumą.

 

Leckavos kaimo bendruomenė pateikė prašymą asfaltuoti kelią Reivyčiai – Kušlėnai – Leckava. Pasak Vietinio ūkio skyriaus vedėjo Alfonso Žiulpos šiame kelyje nuo 2000 metų autoįvykiuose žuvo 4 žmonės. Komisija pritaria, kad šį kelią būtina asfaltuoti, nes šiuo keliu važinėja daug transporto priemonių, kurios kelia daug dulkių, dėl to matomumas labai blogas.

 

Mažeikių rajono savivaldybės administracija pateikė prašymą dėl kelio Mažeikiai – Skuodas (nuo „Kurmaičių“ sodų bendrijos iki Mažeikių miesto) apriboti greitį iki 60 km/h dėl blogo matomumo. Taip pat šalikelėje nėra jokio pėsčiųjų bei dviračio tako, todėl kyla pavojus pėstiesiems bei dviratininkams. Komisija pritarė ir greitį ribojantys ženklai stovės jau po poros savaičių.

 

Taip pat komisija pritarė Leckavos kaimo bendruomenės prašymui pastatyti ženklą „Važiuoti draudžiama“ į Leckavos „Dainų slėnį“.

 

Vaižganto gatvės 10 namo gyventojai prašo pastatyti ženklą, nurodantį stovėjimo būdą Vaižganto gatvės akligatvyje. Ženklas numatys, kad mašinas reikia statyti šonu į šaligatvį. Dabar automobiliai statomi galu į šaligatvį, dėl to nuosavų namų gyventojai nebegali išvažiuoti iš kiemų bei aptarnaujantis transportas nebeprivažiuoja iki akligatvio galo. Komisija pritarė šiam prašymui ir ženklas bus pastatytas.