„Windows 7“ verslo vartotojams atvers daugiau informacinio saugumo galimybių

Technologijos.lt

 

Spalio pradžioje pasirodysianti naujoji „Windows 7“ versija dėl spartaus veikimo jau yra susilaukusi pagyrimų iš bandomosios versijos testuotojų pusės. Tačiau verslo vartotojams bene aktualiausios bus naujojoje operacinėje sistemoje įdiegtos papildomos informacinio saugumo funkcijos.

 

Kompanija „Microsoft“, atsižvelgdama į kasdien augantį kibernetinių pavojų skaičių, kartu su „Windows 7“ versija verslo vartotojams pasiūlys net keletą naujų informacinį saugumą sustiprinančių funkcijų. Kaip teigia „Microsoft“ LAR statusą Lietuvoje turinčios IT bendrovės „DPA programinė įranga“ direktorius Genadijus Gricukas, tokį žingsnį didžiausias programinės įrangos gamintojas žengė atsižvelgdamas ir į augančius komercinio šnipinėjimo mastus.

 

„Lietuvą ir pasaulį apniukęs ekonominis sunkmetis gali atnešti daug didesnių nemalonumų informacijos saugumo srityje, nei paprastai yra manoma. Finansinės krizės metu didesnį spaudimą juntančios verslo kompanijos priverstos mažinti išlaidas, skiriamas informacijos saugumui užtikrinti bei atisakyti šią sritį kuruojančių darbuotojų.

 

Taip mažėja informacinio saugumo indeksas ir auga kibernetinio nusikalstamumo bei komercinio šnipinėjimo potencialas. Todėl atsižvelgiant į šią tendenciją, naujojoje „Windows 7“ operacinėje sistemoje įdiegtas papildomas funkcionalumas verslo vartotojams leis geriau pasirūpinti jautrios informacijos saugumu, išvengiant papildomų išlaidų“, – teigia G. Gricukas.

 

IT bendrovės „DPA programinė įranga“ vadovo teigimu, naujoji „Windows 7“ operacinė sistema verslo vartotojams padės lanksčiau pasirūpinti kompiuterių ir juose esančių komercinių duomenų apsaugojimu. „Windows 7“ buvo kuriama pasitelkiant didesnį saugumą užtikrinantį procesą, vadinamą SDL (angl. „Security Development Lifecycle“), dėl kurio ši operacinė sistema atitiks griežčiausius saugumo standartus, tarp jų ir EAL4 saugumo standartą, kuris yra privalomas NATO sistemose.

 

Sistemoje įdiegta labai naudingų funkcijų, tokių kaip Bitlocker Drive Encryption, Bitlocker To Go, taip pat integruota pirštų skanerių, lustinių kortelių palaikymo galimybė. Organizacijos, pasinaudojusios „Windows 7“ įdiegta BitLocker Drive Encryption funkcija, galės užšifruoti vidiniuose kietuosiuose diskuose esančią komercinę ar finansinę informaciją, taip padidinant jos saugumo lygį.

 

Naudojantis centrine vartotojų valdymo sistema (Active Directory), kiekvienam vartotojui bus nustatomas priėjimo prie jautrios informacijos lygis, kuris apibrėš jo galimus veiksmus. Vartotojai, kurie neturės tam tikro priėjimo lygio, negalės laisvai skaityti ar kopijuoti informacijos į USB raktą ar kitą duomenų laikmeną. Bitlocker To Go leis užšifruoti duomenis, esančius išoriniuose įrenginiuose, kaip USB raktai ir pan.

 

Organizacijos, pageidaujančios dar didesnio duomenų saugumo, galės pasinaudoti „Windows 7“ įdiegta AppLocker funkcija. Jos pagalba įmonių IT specialistai ar vadovai galės nustatyti, kurias programas darbuotojai galės paleisti savo kompiuteriuose, o kurių ne. Tai dar labiau padės išvengti pavojingos ir žalingos programinės įrangos įdiegimų įmonių kompiuteriuose, o tuo pačiu ir jautrios komercinės ar finansinės informacijos praradimų.

 

www.technologijos.lt