Sukčiams – areštinė, pareigūnams – padėka

 

Liepos pabaigoje į Telšių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi AB ,,Lietuvos draudimas” atstovai, prašydami ištirti draudiminį įvykį. Įtarimai jiems kilo, kai dėl draudimo išmokos dėl nelaimingo atsitikimo kreipėsi Telšių gyventojas. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo stambiu mastu.

 

Jau po poros dienų scenarijus buvo beveik aiškus. Keturi vyrai sugalvojo pasipelnyti pinigų. Buvo nuspręsta apdrausti patį vyriausiąjį iš šios kompanijos 150 tūkst. litų sumai nuo nelaimingų atsitikimų. Norint gauti iš draudimo bendrovės pinigų, turėjo įvykti koks nors nelaimingas atsitikimas. Birželio 9 d. tai buvo įgyvendinta. Vygandas Miliauskis buvo gerai pavaišintas alkoholiu ir ankstų rytą su kompanionais jis nuvyko į mišką.

 

Nuspręsta, kad vyras nusikirs vieną pirštą. Neva tai įvyko netyčia, kapojant malkas. Sumanyta – padaryta. Po to nukentėjęs buvo nuvežtas į Telšių apskrities ligoninę. Čia jam buvo suteikta medicininė pagalba. Nustatytas ir sunkus, 3,30 promilių girtumas. Vėliau kompanija kreipėsi į draudimo bendrovę dėl išmokos gavimo. Draudimo išmoką turėjo gauti kitas šios ketveriukės asmuo.

 

Taigi, keturi asmenys šiuo metu patraukti įtariamaisiais. ,,Nukentėjusysis” iki teismo periodiškai privalo registruotis policijos įstaigoje. Analogiška priemonė taikyta ir Mažeikių miesto gyventojui. Šis jaunas vyras iki šiol reikalų su teisėtvarka neturėjo. Kitokia situacija su kitais dviem ,,veikėjais” – abu jie dar jauni, tik dvidešimt dviejų metų amžiaus, telšiškiai, policijai žinomi, vienas jau teistas, o antrasis už padaryta nusikaltimą laukia teismo.

 

Vienas jaunuolis buvo sulaikytas praėjusią savaitę, o antrasis slapstėsi, tačiau neilgai. Šį pirmadienį kriminalistai ir jį sulaikė. Buvo kreiptasi į Telšių rajono apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės taikymo. Teisėjas, nuodugniai išstudijavęs medžiagą, šiems vyrams paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą dviem mėnesiams.

 

Telšių aps. VPK viršininkas gavo AB ,,Lietuvos draudimas” raštą, pasirašytą Asmens žalų skyriaus vadovo Jono Stasino, kuriame rašoma: ,,…Glaudžiai bendradarbiaujant su Telšių apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais Imantu Motiejūnu bei Aurimu Liaudanskiu, kurie profesionaliai atliko savo pareigas, buvo išaiškinta, kad … įvykis buvo inscenizuotas siekiant apgaulės būdu gauti draudimo išmoką.” Rašte pareigūnams reiškiama padėka už glaudų bendradarbiavimą.  

 

www.infomazeikiai.lt