Siūloma įvesti socialinių išmokų ribos minimumą

ATN.LT

 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė siūlo įvesti socialinių išmokų ribą – „Sodros” grindis. Tokiu būdu būtų apsaugotos labiausiai pažeidžiamos asmenų grupės.
Kaip ketvirtadienį po šalies vadovės susitikimo su socialinės apsaugos ir darbo ministru Donatu Jankausku sakė Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys, ką tik pareigas pradėjusiam eiti ministrui kritikos ar priekaištų nebuvo pateikta.

Pasak L. Balsio, Prezidentė D.Jankauską paragino vykdyti būtinas visiems lygias ir teisingas, skaidrias „Sodros” reformas, kurios ateityje užtikrintų „Sodros” sistemos stabilumą. Vienas iš esminių elementų tai vykdant – apsaugoti jautriausius visuomenės sluoksnius.

 

„Iš Prezidentės pusės nuskambėjo siūlymas ir patarimas galvoti Vyriausybei konkrečiai apie socialinės apsaugos minimumo įvedimą. Tai būtų savotiškos grindys, kurios leistų tiems žmonėms, kuriems sunku save apginti, oriai pakelti, išgyventi sunkius laikus”, – sakė L. Balsys.

 

Jis patikino, kad siūlymas įvesti socialinių išmokų ribos minimumą kol kas tėra idėja. Apie konkrečius skaičius nekalbėjo ir ministras D.Jankauskas. Anot jo, išmokų minimumas būtų nustatomas proporcingai skirtingoms išmokoms. Daugiau gaunantiems išmokos – daugiau, mažiau gaunantiems – mažiau.

 

„Jeigu teks mažinti vienokias ar kitokias socialines išmokas, kad nebūtų mažinama vienodai, o iki tam tikros ribos nebūtų mažinama. Tos grindys reiškia, kad mažos išmokos, kokios jos bebūtų – pašalpos, kitokios išmokos – kad nebus mažinamos, o mažinama ten, kur didesnės išmokos”, – sakė D. Jankauskas. Ministro teigimu, būtų neteisinga, jei „Sodros” grindys būtų didesnės nei minimali alga.

 

www.atn.lt