Mažeikiškių lapiukas Bonis dalyvauja Vilniaus knygų mugėje

Šių metų vasario 18–21 dienomis vyksiančioje Vilniaus knygų mugėje UAB GUDRAGALVIS prisistatys kaip ugdomųjų priemonių, skirtų vaikų kalbiniams, matematiniams bei meniniams gebėjimams lavinti, leidėja. Parodoje bus susipažindinta su naujuoju GUDRAGALVIO personažu lapiuku Boniu, pristatančiu naują prekių grupę. Pirštininė lėlė-lapiukas ir jo originalūs siužetinių kortelių rinkiniai kvies vaikus mokytis linksmai. Lapiukas Bonis pasiruošęs linksmosiomis pamokėlėmis pasidalinti su visais Lietuvos vaikais.

UAB GUDRAGALVIS iš anksto ruošėsi Vilniaus knygų mugei, turėdama aiškią idėją – knyga vienija vaikus, šeimas, mokytojus, rašytojus. Taip gimė mintis paskelbti konkursą, pavadinimu „Kuriu literatūrinį personažą“. Išgirdę apie galimybę dalyvauti konkurse pedagogai, bibliotekininkai ir tėveliai paskatino jaunuosius skaitytojus pakeliauti po knygų pasaulį ir padėjo jiems savo rankomis kurti mėgstamų literatūros kūrinių personažus. Be to, vaikai pagal konkurso sąlygas turėjo ne tik suteikti savo personažui fizinę formą, tačiau ir jį kūrybiškai aprašyti.

 

Geriausi darbeliai bus eksponuojami Vilniaus knygų mugėje, Vaikų kūrybinėje studijoje. Vėliau parodėlė svečiuosis šalies vaikų literatūros bibliotekose. Beje, įvairaus amžiaus parodos lankytojai galės prisidėti prie projekto plėtotės ir dalyvauti savo mėgstamiausio literatūrinio personažo rinkimuose.

 

 
Vasario 20 d. 12 val. parodos svečiai bus pakviesti į baigiamąjį renginį, kuriame apdovanos geriausius konkurso darbelių autorius ir pagerbs iniciatyvius pedagogus.

Renginio akcentas – nuo pirmosios raidės iki pripažinto rašytojo. Čia sveikinimo žodį jauniesiems skaitytojams tars ir dažniausiai vaikų projekte minėtas rašytojas Vytautas V. Landsbergis.

Knyga vienija, o GUDRAGALVIS kviečia kartu kurti, atrasti, suprasti, tokiu šūkiu vadovaujasi mažeikiškių įmonė.