Vatikanas pasirengęs M.Jacksoną paskelbti Šventuoju

ATN.LT

 

Prieš prasidedant atsisveikinimo su Michaelu Jacksonu ceremonijai, vykusiai liepos 7-ąją, Vatikane užvirė debatai dėl galimybės svarstyti popmuzikos karaliaus kanonizavimo klausimą. „Milžiniškas pasaulinis rezonansas, kurį sukėlė netikėta dainininko mirtis, privertė Vatikaną rimtai susimąstyti dėl galimybės M.Jacksoną kanonizuoti Šventuoju“, – teigia Šventojo sosto atstovas.

„Negalima ignoruoti visą pasaulį apėmusio gedulo ir liūdesio, kurį sukėlė M.Jacksono mirtis, todėl būtina atsižvelgti į žmonių prašymus jį kanonizuoti“.
Vatikano atstovo teigimu, prieš svarstant kanonizavimo klausimą teks atsižvelgti į virtinę aplinkybių, iš kurių svarbiausia – anaiptol ne M.Jacksonui iškelti kaltinimai pedofilija, o jo tikėjimas.

 

„Dėl to teks atsakyti į labai svarbų kanonizavimui klausimą – M.Jacksonas buvo katalikas ar išpažino kitą tikėjimą?“

 

2008 m. lapkritį britų spauda paskelbė, jog M.Jacksonas priėmė islamo tikėjimą. Dienraščio „The Sun“ duomenimis, „ištikimybės Koranui prisiekimo“ ceremonija buvo surengta Los Andžele M.Jacksono draugo namuose. Čia išventinimo ritualą atlikęs musulmonų imamas dainininkui suteikė vieno iš Alacho angelų Mikaeelio vardą.

 

Įšventinimo į musulmonus metu M.Jacksonas sėdėjo ant grindų užsidėjęs mažytę kepuraitę, kol imamas atliko šachado ritualą, liudijantį ištikimybę Alachui.

 

www.atn.lt