„Microsoft“ pristatė nemokamą antivirusinę programą

Balsas.lt

 

Bendrovė „Microsoft“ pateikė bandomąją savo nemokamos antivirusinės programos „Security Essentials“, anksčiau vadintos „Morro“, versiją. Ši programa siūlo pagrindines kompiuterių apsaugos nuo žalingų programų funkcijas ir rinkoje konkuruos su nebrangiais tokios paskirties „Symantec“, „McAffe“ bei kitų gamintojų įrankiais, skelbia „Computerworld“.

 

Pasak „Microsoft“, „Security Essentials“ veikia kompiuteriuose su „Windows XP“, „Windows Vista“ ir „Windows 7“. Naudojant „Windows XP“, reikia bent 500 MHz dažnio procesoriaus ir 256 MB darbinės atminties, o kompiuteryje su „Windows Vista“ turėtų būti bent 1 GHz dažnio procesorius ir 1 GB RAM.

 

Norintys išbandyti šią programą turi prisijungti prie „Microsoft Connect“ ir nurodyti savo OS. Kol kas galima parsisiųsti tik anglišką, kinišką ir portugališką „Security Essentials“ versiją.

 

Pasak kai kurių ją išbandžiusių vartotojų, „Security Essentials“ pasižymi „draugiška“ sąsaja ir galimybe pasirinkti patyrusiems vartotojams siūlomas išplėstines parinktis. Galutinė „Security Essentials“ versija turėtų pasirodyti iki šių metų pabaigos.