Kandidatė į finansų ministrus I.Šimonytė: socialinės išmokos gali būti mažinamos

Valstietis.lt

 

Finansų ministerijos sekretorė Ingrida Šimonytė mano, jog neišvengiamai teks didinti mokesčius ir galbūt net karpyti įvairias socialines išmokas. „Sprendimų gali būti ne vienas. Vienas siūlymų – vienodai mažinti visas socialines išmokas. Manau, kad valstybė turėtų persvarstyti visas „Sodros” išmokas. Diskutuojama ir apie pensinio amžiaus didinimą”, – „Lietuvos ryto” televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai” pirmadienį sakė I.Šimonytė, atsakydama į klausimą, ar pensijų sumažinimas 5 proc. duotų apčiuopiamą rezultatą.

 

Kometuodama Vyriausybės siūlymą padidinti PVM 2 procentiniais punktais, kandidatė į finansų ministrus teigė mananti, kad tai pataisytų mokesčių surinkimo padėtį. Kita vertus, ji pripažino, kad jeigu ekonominė padėtis dar labiau blogėtų, surenkamų mokesčių sumos būtų gerokai mažesnės.

 

„Ekonominiai rodikliai mūsų tikrai nedžiugina. Manome, kad kovo mėnesio mūsų makroekonominė prognozė buvo per daug optimistinė. Iki metų pabaigos tikrai trūks 2 mlrd. litų.

 

Jos manymu, vartojimas šalyje sumažėjo ne dėl padidėjusio PVM, o dėl to, kad žmonės netenka pajamų – ir nuosavų, ir skolintų: „Mano nuomone, PVM didinimas nepadarė poveikio”.

 

www.valstietis.lt