Skelbiamas konkursas "Švari kalba – švari galva"

Vakar, birželio 9 d, 13 val. Švietimo ir mokslo ministerijos Mažojoje salėje (A. Volano g. 2/7, Vilnius) buvo pasirašyta Švietimo ir mokslo ministerijos, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos, bendrovės „Tilde IT“ ir ryšių su visuomene agentūros „Strateginių komunikacijų centras“ bendradarbiavimo sutartis. Pasirašoma sutartimi įsipareigojama kartu organizuoti lietuvių kalbos konkursą moksleiviams „Švari kalba – švari galva“, paantrašte „Prakalbink kompiuterį lietuviškai“.

Sutarties pasirašymo metu buvo atsakyta į visus klausimus apie trečią kartą organizuojamą konkursą. Jau du kartus vykusio konkurso tikslas – skatinti moksleivius elektroninėje terpėje vartoti lietuviškus rašmenis bei taisyklingą lietuvių kalbą. 2008 ir 2009 metais vykusiuose konkursuose dalyvavo daugiau kaip 5 tūkstančiai moksleivių iš visos Lietuvos. Šiais metais vykusio konkurso nugalėtojus Lietuvos Respublikos Prezidentūroje apdovanojo Prezidentas Valdas Adamkus. Planuojama, jog jau tradicija tapęs konkursas kitais metais taps dar populiaresnis.

Daugiau informacijos: Asta Nida Poderienė, Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vyr. specialistė, tel. (8 5) 2191149.

 

www.infomazeikiai.lt