Savaitgalis speiguotas ir žvarbus

 Atlanto ciklonas su sniegu ir pūgomis užgriuvęs Lietuvą atvėrė kelią ne tokiai šaltai oro masei nuo vandenyno. Dar visai neseniai spaudusį 20–30 laipsnių šaltį pakeitė gerokai daugiau nei dešimčia laipsnių aukštesnė temperatūra, tačiau tai pajusti vis dar trukdė stiprus vėjas. Artimiausių dienų orai bus permainingi, tačiau ramesni nei ketvirtadienį ir šiltesni nei vyravo visą savaitę.

Šiandien vis dar snigs, bet su ilgesnėmis pertraukomis. Vėjas tik truputį stipresnis nei vidutiniškai, todėl pūgos pasitrauks, nebent vietomis gali papustyti. Temperatūra aukščiausia šią savaitę, vidurdienį iki 3–8 laipsnių šalčio, šiek tiek šalčiau gali būti tik Lietuvos šiaurėje.

 

 

Šeštadienio naktis vėl šaltesnė. Pasnyguriuoti gali tik kai kur, daugiausia prie jūros. Padaugėjus pragiedrulių, temperatūra nukris iki 8–13, vietomis Lietuvos šiaurės vakaruose iki 16 laipsnių šalčio.

 

Naujas žemo slėgio sūkurys priartės šeštadienio dieną. Vėl snigs, kai kur pustys, gali kilti ir pūgos, bet silpnesnės ir trumpesnės nei ketvirtadienį, nes vėjas turėtų būti silpnesnis. Sniegas ir pustymai tęsis ir sekmadienio naktį. Dieną snyguriuos tik vietomis, vėjas vėl rims. Temperatūra savaitgalio dienomis bus artima normai, nuo 3 iki 8 laipsnių šalčio.

 

Kitos savaitės pradžioje vyraus ramesni, retkarčiais su trupučiu sniego orai. Naktys giedresnės ir kiek šaltesnės, dienos, palyginus su šios savaitės speigais, – nešaltos.