Kaimo turizmo sodybų apdovanojime "Ašvos malūnas" pelnė antrąją vietą

Alfa.lt

 Antradienį įvyko Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos organizuoto konkurso „Sėkmingiausias 2009 metų turizmo projektas“ laimėtojų apdovanojimų ceremonija. Šventės metu devyniose skirtingose kategorijose buvo apdovanoti sveikatinimo ir poilsio bei kaimo turizmo paslaugų teikėjai, kelionių organizatoriai, apgyvendinimo ir maitinimo įstaigos, turizmo informacijos centrai, infrastruktūros, nekomercinės rinkodaros bei informacijos sklaidos projektai. Renginio svečius sveikino Lietuvos Respublikos ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis ir Valstybinio turizmo departamento direktorė Nijolė Kliokienė.

 

Vertinamas indėlis į turizmo kokybės gerinimą

Tradiciniu tapęs konkursas „Sėkmingiausias 2009 metų turizmo projektas“ šiemet buvo rengiamas jau šeštą kartą. Šiuo konkursu Valstybinis turizmo departamentas siekia skatinti turizmo plėtrą ir apdovanoti labiausiai prisidedančius prie sektoriaus paslaugų kokybės gerinimo. Šiais metais konkursui buvo pateiktos 34 paraiškos. Visi dalyviai varžėsi devyniose skirtingose kategorijose. Sėkmingiausius turizmo projektus vertino ne tik turizmo specialistų komisija, bet ir internetu balsavę žmonės. Nugalėtojai buvo išrinkti atsižvelgiant į komisijos ir visų balsavusiųjų nuomonę.

 

Renginio metu viceministras A. Burkovskis pabrėžė kūrybiškumo svarbą turizmo sektoriuje.

„Linkiu, kad kitais metais turizmas Lietuvoje taptų dvigubai reikšmingesnis nei šiandien. Tikiuosi, kad bendromis pastangomis tai pavyks įgyvendinti“, – sveikinimo kalboje sakė A. Burkovskis.

 

Valstybinio turizmo departamento direktorė N. Kliokienė pabrėžė, kad verslininkai, sunkmečio sąlygomis įgyvendinantys inovatyvias ir drąsias idėjas, yra brandaus verslumo pavyzdys visiems.

„Džiaugiuosi verslininkų siekiu ne pačiomis lengviausiomis ekonominėmis sąlygomis diegti naujas technologijas versle, vykdyti renovacijos projektus, pradėti naują veiklą, įgyvendinti novatoriškas idėjas, kurti iki šiol Lietuvoje nebūtus turizmo produktus. Dėkoju Jums už tokį ryžtą, drąsą ir entuziazmą“, – kalbėjo departamento vadovė.

 

N. Kliokienė taip pat pažymėjo, kad svarbu įvertinti turizmo informacijos centrų darbą bei sėkmingiausius informacijos sklaidos projektus, pristatančius vietinio turizmo galimybes.

 

Apdovanoti lietuviški šakočiai ir ekologinis kaimo turizmas

„Sėkmingiausių turizmo projektų“ apdovanojimuose buvo pagerbti maitinimo paslaugų teikėjai. Ignalinos rajone įsikūręs restoranas „Romnesa“ buvo pripažintas geriausiu šioje kategorijoje. Čia populiarinami Lietuvos kulinarinio paveldo produktai, o ypatingai lietuviški šakočiai.

 

Antrąja vieta džiaugėsi Gargžduose veikiančios kavinės „Lijo“ savininkai. Druskininkuose įsikūręs restoranas „Forto dvaras“ šioje kategorijoje užėmė tračią vietą.

 

Apdovanotos buvo ir trys kaimo turizmo sodybos. Lyderiu šioje kategorijoje buvo pripažinta Jonalaukio ekologinio kaimo turizmo sodyba. Ši sodyba aktyviai plėtoja ekologinį pažintinį turizmą Ignalinos rajone.

 

Antrąją vietą užėmė kaimo turizmo sodyba „Ašvos malūnas“, o trečioji vieta atiteko septynių šimtamečių ąžuolų apsuptai sodybai „Gaspada“.

 

Duoklė tūkstantmečiui ir vasaros rogučių trasai

Nekomercinės turizmo rinkodaros kategorijoje šiais metais triumfavo unikalių ekskursijų organizatoriai. Pirmąją vietą užėmęs kelionių organizatorius „Kiveda“ Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo proga iniciavo nemokamas ekskursijas 5-12 klasių moksleiviams. Antros vietos laimėtoja įmonė „Mūsų odisėja“ parengė teatralizuotų ekskursijų ciklą po Kauną. Trečia vieta buvo įvertinta Birštono turizmo informacijos centro veikla.

 

Neliko nepastebėti ir nauji sėkmingi infrastruktūros projektai. Garbingos pirmosios vietos laimėtoja tapo Anykščių miesto pakraštyje įrengta vasaros rogučių trasa. Antrąja vieta įvertinta Drevernos prieplauka, skirta mažiems motoriniams ir irkliniams laivams.

 

Druskininkų sveikatingumo centrai – geriausi

Sėkmingiausių sveikatinimo ir poilsio paslaugų teikėjų apdovanojimai iškeliavo į Druskininkus. Pirmąją vietą pelnė atsinaujinusi „Eglės“ sanatorija. Šiemet buvo atidarytas visiškai naujas gydymo ir poilsio kompleksas „Eglė+“ – vienas moderniausių sanatorinio gydymo centrų Rytų Europoje. Antrą vietą užėmė senąsias Druskininkų kurorto sveikatinimo ir gydymo tradicijas tęsiantis sveikatos ir poilsio centras „Grand SPA Lietuva“.

 

Apgyvendinimo paslaugų kategorijoje buvo apdovanoti du viešbučiai. Pirmąją vietą laimėjo viešbutis „Europa Royale Kaunas“. Šis naujas, keturių žvaigždučių viešbutis Kaune duris atvėrė šių metų vasarą. Tai puikus kultūrinio paveldo pritaikymo aukštos kokybės paslaugas teikiančiam viešbučiui pavyzdys. Antroji vieta atiteto Druskininkuose įsikūrusiam viešbučiui „Aqua“.

 

Už sėkmingas keliones ir originalius filmus

Renginyje buvo apdovanoti trys sėkmingiausi kelionių organizatoriai. Pirmąja vieta buvo įvertintas kokybiškas ir operatyvus UAB „Baltic Travel Group“ aptarnavimas. Šioje įmonėje buvo įdiegta nauja klientų aptarnavimo sistema, leidžianti ieškoti efektyvių kontaktų su klientais valdymo metodų.

 

Antroji vieta atiteto Šiaulių įmonei, sėkmingai dirbančiai vietinio turizmo srityje, UAB „Kelionių centras“. Trečia vieta įvertinta įmonės „Lithuanian tours“ veikla plėtojant konferencinį ir skatinamąjį turizmą Lietuvoje.

 

Ceremonijos metu taip pat buvo įvertinti sėkmingiausi informacijos sklaidos projektai. Filmas apie Lietuvos ir Latvijos siauruosius geležinkelius buvo pripažintas geriausiu šioje kategorijoje, o rašinių ciklo „Masalas turistams“ autorei Mildai Zavarskytei atiteko antroji vieta. Šventės metu pirma, antra ir trečia vietomis atitinkamai buvo apdovanoti Vilniaus, Kauno regiono ir Biržų turizmo informacijos centrai.

 

Vilniaus turizmo informacijos centras šiais metais sukūrė analogų neturintį projektą – Vilniaus miesto kortelę (Vilnius City Card), kuri integravo viešąjį transportą bei nemokamą muziejų lankymą turistams.