Valinskas: vyriausybėje keisis kelių partijų ministrai

Alfa.lt

Daliai Grybauskaitei tapus prezidente vyriausybėje turėtų keistis kelių valdančiųjų partijų deleguoti ministrai, teigia Seimo pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos vadovas Arūnas Valinskas. Parlamento pirmininkas sakė jau aptaręs ministrų klausimą su D.Grybauskaite. „Mes su prezidente apie tai kalbėjome ir aš žinau, kad tikrai ne visi ministrai tęs darbą vyriausybėje (…). Galiu pasakyti tik tiek, kad kalbama apie kelių partijų ministrus“, – interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė A.Valinskas.

 

Seimo pirmininkas atsisakė vertinti, kokias galimybes išsaugoti kultūros ministro postą turi jo partijos deleguotas Remigijus Vilkaitis. Išrinktoji prezidentė D. Grybauskaitė yra įvardijusi penkis ministrus, kuriems žada kelti konkrečius reikalavimus prieš nuspręsdama dėl tolesnio jų darbo vyriausybėje – finansų, socialinės apsaugos ir darbo, sveikatos, ūkio bei energetikos.

 

Konservatorių vadovo premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujamoje vyriausybėje Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai yra delegavę keturis iš penkių D. Grybauskaitės įvardytų ministrų – finansų ministrą Algirdą Šemetą, socialinės apsaugos ir darbo ministrą Rimantą Dagį, ūkio ministrą Dainių Kreivį ir energetikos ministrą Arvydą Sekmoką. Sveikatos apsaugos ministro pareigas eina liberalcentristas Algis Čaplikas.