A.Čaplikas išsaugojo sveikatos ministro portfelį

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas lieka savo poste, nes su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu Žimantu Pacevičiumi pasikalbėjęs premjeras Andrius Kubilius negavo jokios informacijos, kad ministras būtų kaip nors įsivėlęs į korupciją.

„Iš ryto turėjau gerą ir nuoširdų pokalbį su STT vadovu. Turiu pasakyti, kad nei žodžiu, nei raštu nesu gavęs iš teisėsaugos institucijų kokių nors duomenų, kad ministras A.Čaplikas būtų įsipainiojęs į kokią nors neskaidrią veiklą”, – pirmadienį žurnalistams sakė ministras pirmininkas.

 
Tiesa, premjeras pripažįsta, kad sveikatos apsaugos sistema yra viena labiausiai korumpuotų sričių, o A.Čaplikas turi įsipareigoti, kad korupcija sveikatos sistemoje būtų panaikinta.

 

„Pagal įvairius tyrimus sveikatos apsaugos sistema yra ta sistema, kuri yra labiausiai pažeidžiama korupcijos. Todėl su ministru sutarėme, kad jis su STT ir kitomis teisėsaugos institucijomis imsis visų priemonių, kad šią sistemą pavyktų išvalyti. Ministras yra įsipareigojęs imtis labai ryžtingų veiksmų”, – kalbėjo premjeras A. Kubilius.

 

Pats A.Čaplikas sako, kad politikas savo pareigose niekada negali jaustis tvirtai, tačiau tikina, kad ir toliau vykdys užsibrėžtus darbus.

„Mano tikslas buvo reforma (sveikatos apsaugos sistemos – ELTA). Mes ją pradėjome ir vykdysime toliau. Mūsų tikslai buvo labai paprasti, juos deklaravome iš anksto – vaistų kainų reguliavimas, ligoninių tinklo optimizavimas. Be abejo, yra keistų pasipriešinimų. Visko bus tame gyvenime. Ką gi, apsisprendėme likti ir toliau”, – sakė ministras.

 

Nors už kyšininkavimą nubaustas sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas teisme sakė, kad pinigus ėmė ne sau, o Liberalų ir centro sąjungai, kurios vicepirmininkas yra A.Čaplikas, ministras tikina nieko apie tai nežinąs.

 

www.atn.lt