Kitą savaitę bus tikrinamas saugos diržų naudojimas

 

Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, siekdamas sustiprinti transporto priemonių vairuotojų kontrolę ir dar kartą atkreipti visų automobilių vairuotojų ir keleivių dėmesį į savo saugumą ir būtinumą sėdus į automobilį užsisegti saugos diržą, taip pat suaugusiųjų atsakomybę už vežamus vaikus, jiems skirtų specialių sėdynių naudojimo svarbą, nurodė policijos įstaigoms š. m. gegužės 18-22 d. prižiūrimose teritorijose organizuoti tikslines prevencines priemones.


Šių priemonių metu daugiausia dėmesio bus skiriama transporto priemonių kontrolei didžiuosiuose miestuose, miesteliuose, gyvenvietėse prie bendrojo lavinimo mokyklų (ypač pradinių mokyklų, mokyklų-darželių) ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų (darželių, lopšelių-darželių). Įvažiavimuose prie mokymo įstaigų bus tikrinami atvažiuojantys (išvažiuojantys) automobiliai, vežantys mažamečius vaikus. Vairuotojų ir keleivių saugos diržų kontrolė, pasirenkant tinkamiausius patrulių darbo metodus (nesudarant papildomų eismo spūsčių), numatoma vykdyti paeiliui stabdant visas transporto priemones.

Kelių eismo taisyklių skyriuje reglamentuota saugos diržų ir vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimo tvarka. Tačiau vairuotojų atsakomybės stoką dėl savo ir keleivių saugumo kelyje įrodo kasdien išaiškinami Kelių eismo taisyklių pažeidimai, eismo įvykių padariniai.

Praėjusiais metais Lietuvoje buvo išaiškinta daugiau kaip 52 000 saugos diržų nenaudojimo atvejų. 2007-2008 metais vykdytų respublikinių policinių priemonių metu per savaitę buvo išaiškinama 2 000-3 600 tokių pažeidimų, šių metų vasario mėnesį (taip pat per savaitę) nustatytas 2 131 saugos diržų ir vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimo tvarkos pažeidimas.

 

 

www.infomazeikiai.lt informacija.